Tomra ned 10 prosent

Hovedindeksen på Oslo Børs peker rett ned fra start mandag. Skuffende resultater fra tungvektere som Norsk Hydro og Tomra tynger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsraset for Tomra var ikke over. Etter at aksjen stupte 21 prosent før helgen som følge av at tyskerne så nei til å innføre tvangspant, faller Tomra-kursen med ytterligere 10 prosent mandag. Denne gangen er det skuffende resultat for andre kvartal som må ta skylden.

Driften i Tomra går svakere enn ventet. Samtidig tegner ikke Tomra noen særlig gode utsikter for veksten i tredje kvartal.

Norsk Hydro åpner også ned mandag. Kursen er etter tre kvarters handel ned 2,7 prosent til 381,50 kroner. Hydro skuffet på samtlige hovedområder. I tillegg foretar konsernet avsetninger på 865 millioner kroner.

Heller ikke industrilokomotivet på Oslo Børs tegner gode utsikter for fremtiden ettersom konsernet ser svakere konjunkturutsikter i både USA og Europa.

Både Norsk Hydro og Tomra veier svært tungt i hovedindeksen, og indeksen faller med 1,5 prosent fra start. Frontline opplyser i morgentimene mandag at New York-børsen har besluttet å ta rederiet opp til notering 6. august.

Samtidig har Frontline registrert et dokument hos det amerikanske børstilsynet som opplyser at rederiet kan komme til å hente inn 500 millioner dollar, eller 4,65 milliarder kroner, i ny egenkapital eller fremmedkapital.

Dette, sammen med en nedjustering av global etterspørselsvekst for olje fra Det internasjonale energibyrået (IEA) før helgen, bidrar til å sende Frontline-kursen ned 3,1 prosent til 158 kroner.

RCL tynges også fra start og kursen er ned 2,4 prosent til kurs 187 kroner. Ratingbyrået Standard & Poor's mener det det nå ser mindre lyst ut for cruise-rederiet og utsiktene er nedjustert fra 'stabil' til negativ'. Les mer om Standard & Poor's bekymringer ved å klikke her.

Innen teknologi fortsetter kursraset i Tandberg Television. Kursen er ned ytterligere 3,3 prosent til 58 kroner, og aksjen har dermed falt nærmere 30 prosent siden sluttnotering onsdag.

Opticom bidrar også med røde tall. Kursen faller med 4,8 prosent til 537 kroner.

På hovedlisten er det omsatt aksjer for 285 millioner kroner i løpet av de første tre kvarterene. Over 60 prosent av handelen skjer i Tomra og Norsk Hydro.