Tomra ned 10 prosent

Hovedindeksen på Oslo Børs peker rett ned fra start mandag. Skuffende resultater fra tungvektere som Norsk Hydro og Tomra tynger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Børsraset for Tomra var ikke over. Etter at aksjen stupte 21 prosent før helgen som følge av at tyskerne så nei til å innføre tvangspant, faller Tomra-kursen med ytterligere 10 prosent mandag. Denne gangen er det skuffende resultat for andre kvartal som må ta skylden.

Driften i Tomra går svakere enn ventet. Samtidig tegner ikke Tomra noen særlig gode utsikter for veksten i tredje kvartal.

Norsk Hydro åpner også ned mandag. Kursen er etter tre kvarters handel ned 2,7 prosent til 381,50 kroner. Hydro skuffet på samtlige hovedområder. I tillegg foretar konsernet avsetninger på 865 millioner kroner.

Heller ikke industrilokomotivet på Oslo Børs tegner gode utsikter for fremtiden ettersom konsernet ser svakere konjunkturutsikter i både USA og Europa.

Både Norsk Hydro og Tomra veier svært tungt i hovedindeksen, og indeksen faller med 1,5 prosent fra start. Frontline opplyser i morgentimene mandag at New York-børsen har besluttet å ta rederiet opp til notering 6. august.

Samtidig har Frontline registrert et dokument hos det amerikanske børstilsynet som opplyser at rederiet kan komme til å hente inn 500 millioner dollar, eller 4,65 milliarder kroner, i ny egenkapital eller fremmedkapital.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer