Tomra styrter på børsen

Panteselskapet Tomra har en ekstremt dårlig dag på børsen: Fra fredag til mandag har aksjekursen sunket med over 40 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du har investert i Tomra-aksjer, har du noen spennende dager foran deg. I lang tid har Tomra forberedt seg på å komme inn på det enorme tyske tomflaskemarkedet. Tyskerne forbruker enorme mengder flasker, men har ikke hatt returpant. Fra første januar innførte tyskerne et foreløpig pantesystem, men fra oktober skal systemet bli nasjonalt.

I dag valgte tyskerne panteløsning. Beslutningstakerne, AGVU, vil ikke bruke forslaget fra Tomra. Dermed stenges delvis dørene til Europas mest lukrative pantemarked.

- Det som er besluttet, er å se på et sikkerhetssystem som er annerledes enn forslaget fra Tomra. Forslaget innebærer at man må utvikle en del ting, meg bekjent finnes det ikke på markedet, sier Tomra-sjef Erik Thorsen.

Markedet reagerte øyeblikkelig på nyheten. Da Oslo Børs åpnet, falt Tomra-aksjene fra 56 kroner på fredag ettermiddag til knappe 33,50 mandag formiddag. Dét er en nedgang på 40 prosent.

Ifølge dn.no har Tomra-fallet trukket hovedindeksen ned med nærmere fire prosent.

Men Thorsen lover at Tomra ikke gir opp kampen om det tyske markedet enda.

- Vi kommer til å være til stede og delta, vi vil være en del av det som skjer, sier han.

SNART TOM FLASKE:</B> Tyskland har et enormt forbruk av plastflasker, glassflasker og bokser. Nå innfører de endelig returpant. Men Tomra får ikke være med på moroa.