Tomra, tank og teknologi

Oslo Børs steg kraftig fra åpning og snuste den første timen på 1.400-nivået. Tomra, tank- og teknologiaksjer er i vinden.

I mangelen på impulser fra USA som holdt stengt i går, er det likevel bred oppgang på Oslo Børs tirsdag.

Tomra fortsetter opp på god omsetning tirsdag. Kursen er opp 5 kroner, eller 2,8 prosent, til 185 kroner etter at analytikerne har oppjustert estimater for salg av panteautomater i Tyskland.

Etter en drøy times handel er det omsatt Tomra-aksjer for over 100 millioner kroner.

Teknologiyndlinger som Eltek, InFocus, Tandberg og Nera er igjen etterspurt i det norske markedet.

Eltek stiger med 2,6 prosent til 213,50 kroner, InFocus ligger igjen over 200 kronersmerket og er opp 2,5 prosent til 204 kroner, mens Tandberg igjen handles til 100 kroner, eller opp 4,2 prosent fra mandag.

Frontline surfer på en god tankbølge og kursen stiger videre tirsdag. Etter en oppgang på 2,8 prosent til 128 kroner har Frontline steget med hele 23 prosent siden 1. februar. Etter rateopgang og gode resultater fra de amerikanske tankrederiene, venter nå investorene på Frontline-resutlatet som legges frem førstkommende mandag.

Bergesen d.y. klarer seg også bra for tiden. Pareto Securities er et av meglerhusene som er positiv til rederiet. Pareto ser et kursmål på 250 kroner.

På Oslo Børs stiger Bergesen med 3,4 prosent til 166 kroner. Siden 1. feburar har Bergesen steget med omlag 14 prosent.

I London er det oppgang for teknologi- og telekomaksjer. I tillegg stiger oljeselskapene i kurs etter at oljeprisen fortsetter opp. Økt spenning i Midt-Østen og utsikter til OPEC-kutt på ministermøtet i mars, virker i samme retning.

Her hjemme fortsetter imidlertid DNO å falle etter gårsdagens skuffende resultatfremleggelse. DNO meldte om betydelig nedskrivninger i fjerde kvartal.

DNO faller med et par prosent til kurs 21,40 kroner.

Blant øvrige oljerelaterte aksjer er det relativt små utslag. Supply-selskapet Solstad Offshore er opp 1,3 prosent til 40,50 kroner etter at selskapet i morgentimene la frem resultat for fjerde kvartal.

Solstad venter forøvrig høy aktivitet i månedene fremover.

Wicom og Braathens er blant selskapene som la frem resultat i morgentimene tirsdag, og begge ligger høyt opp på taperlisten. Wicom faller med over 10 prosent til 21,50 kroner, mens Braathens er ned 6,50 prosent til 15,90 kroner.

Internett-aksjer er for tiden 'out of favor' og dette rammer blant annet Scandinavia Online (SOL) og StepStone. SOL er ned 11,3 prosent til 27,50 kroner som er ny historisk bunnotering, mens StepStone er ned ytterligere 1,3 prosent til 7,90 kroner som også er ny historisk bunnotering.