Tomra ut, tank og telekom inn!

En aksjonærvennlig John Fredriksen, ikke fullt så Tomra-vennlige politikere samt gode Telenor-tall var de viktigste hendelsene på børsen onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Telekom, tank og Tomra var i søkelyset på Oslo Børs onsdag. De to førstnevnte bidro sterkt til at Oslo fremstod som en av de sterkeste børsene i Europa. Samtidig fortsatte salgspresset i Tomra. Ute i Europa presset resultatfremleggelsen fra Cisco Systems sent igår verdiene på IT-aksjene.

Cisco satte også press på aksjemarkedene fra start i USA og det bidro til at IT-aksjene falt mot slutten av dagen her hjemme.

Totalindeksen falt 0,4 prosent til 1.351,48 poeng. Omsetningen på hovedlisten stanset på 1.755 millioner kroner, hvorav Telenor stod for 300 millioner kroner. IT-indeksen falt 1,3 prosent og var dagens svakeste. Shipping-indeksen var den sterkeste.

Nesten hver dag nå er det nyhetsoppslag i tysk presse rundt det rådende pantebråket i landet. For Tomra har de fleste oppslagene vært dyster lesning den senere tid. Stadig flere delstater signaliserer nå motstand mot den foreslåtte loven om innføring av pant på engangsemballasje. Og usikkerheten øker.

Denne uken har Tomra-kursen falt 9,3 prosent. Dagens kursfall var på 3,6 prosent til 147 kroner.

Skipsreder John Fredriksen har hatt en god dag på Oslo Børs. Det ble oppgang for begge hans børsnoterte selskaper innen tank og rigg. Idag var det spesielt tankdelen som ligger i Frontline som gjorde seg bemerket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer