Toms foreldre krever erstatning

Stavanger : Foreldrene til Tom Halvorsen, Linda og Ståle Halvorsen, krever inntil 500 000 kroner i erstatning og oppreisning av de fire mennene som står tiltalt etter drapet på sønnen i mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advokat Bjarne P. Skutvik, foreldrenes bistandsadvokat, sendte kravet til Jæren herredsrett i går. Også aktor i saken, statsadvokat Tormod Haugnes, og de tiltaltes forsvarere er orientert om kravet.

- Kravet er at de tre mennene som er tiltalt for overlagt drap, og mannen som er tiltalt for ulovlig frihetsberøvelse, skal stå solidarisk ansvarlige for erstatningen, hvor retten fastsetter størrelsen, opplyser advokat Skutvik til Stavanger Aftenblad.

Begrunnelsen for kravet er den belastningen og de lidelsene de pårørende er blitt påført.

Advokaten, som har bistått foreldrene helt fra den 18-årige Tananger-gutten ble meldt savnet, vil være til stede sammen med foreldrene under rettssaken som begynner i Jæren herredsrett førstkommende onsdag.

Tre menn - en 26 årig vietnameser, en 25-årig Sandnes-mann og en 17-årig vietnameser - er tiltalt for drapet på 18-åringen, som ble skutt og drept natt til 1. mai i diskoteket Rockefeller på Bryne.

En 24-årig Sandnes-mann er tiltalt for å ha vært med på å ta Tom Halvorsen til fange, binde ham og frata ham en bag med et større pengebeløp.

Jæren herredsrett har avsatt i alt 10 dager til rettssaken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer