- Tomt Cruise?

I dag kommer ukens andre børsnotering. Gjør klart for Fast, som nesten bare eies av innsidere. Senere i dag kommer RCL-konkurrenten Carnival Cruises med resultat. Følg ellers med Tomra, Ekornes og Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren står for døra og de første aktørene har allerede stukket på ferie. Men det ser ikke ut til at sommeren blir noen stille periode. I aksjemarkedet skjer det masse om dagen. Det meste negativt, men episoder av lysglimt forekommer.

Mandag gikk Statoil på børs med god hjelp fra sine tilretteleggere Morgan Stanley og UBS Warburg som har plukket opp det som har blitt solgt rett i etterkant av emisjonen. I går syntes salsgspresset å ha gitt seg noe, selv om den nyfødte fortsatt trenger hjelp.

Samme hjelp fra neppe Fast Search & Transfer når den kommer på børs i dag. Men den trenger aksjen heller ikke. Det er nemlig knapt noen som eier aksjen og derfor kan selge den. Nesten 90 prosent at selskapet er kontrollert av innsidere, noe som gjør det forholdsvis enkelt å styre kursen der man vil.

Det er nesten rart at Oslo Børs tar opp en aksje som langt på vei er så kontrollert av innsidere og som har så dårlig finansiell styrke og resultatutsikter. Uten tilretteleggere og med selvskrevet prospekt dukker altså nok et Fussel/Keith-selskap på Oslo Børs. Nå blir det nok lettere for selskapet å hente penger når kassen neste gang går tom. I vinterens emisjon var det nesten utelukkende innsiderne som endte opp med å tegne seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer