Tomt for hamburgere

McDonald\'s trekker tilbake kjøtt - uten at det er funnet noe galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frykten for farlig smitte i kjøtt fører til at hamburgerkjeden McDonald\'s kan gå tom for nettopp hamburgere. I dag bestemte McDonald\'s-ledelsen å trekke tilbake alt kjøtt som er produsert før 24. februar - til tross for at alt er dobbeltsjekket og det ikke er noe galt med kjøttet.

Prøver å få fylt opp

- Smittesituasjonen har skapt tvil hos forbrukerne, og derfor fjerner vi disse kjøttpartiene fra restaurantene. Vi har 67 restauranter fra Steinkjer i nord til Kristiansand i sør, og det kan føre til at vi går tomme for varer enkelte steder. Vi er i gang med en stor logistikkjobb, og alle våre restauranter skal ha fylt opp igjen med nye råvarer i løpet av kort tid, forhåpentligvis i løpet av kommende døgn, sier kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto til Dagbladet.no.

McDonald\'s i Markens i Kristiansand måtte sette opp skilt allerede i formiddag om «tomt for hamburgere».

- Vi er også tomme for iskrem og milkshake, men akkurat det har ingenting med denne situasjonen å gjøre, sier daglig leder Audun Johansen til Dagbladet.no

Råvarene til McDonald\'s hamburgere kommer fra Gilde-bedriften Terina AS, som har levert dette partiet fra samme «mistenkelige» slakteparti fra Rudshøgda som den kjøttdeigen Gilde selv stoppet 24. februar.

McDonald\'s har dobbelttestet alt kjøtt fra Rudshøgda etter at Gilde selv slo alarm 24. februar. Alt McDonald\'s kjøtt er funnet fritt for E.coli O103 og O157, men hamburgerkjeden vil fjerne all tvil - bokstavelig talt.

28 andre enn Gilde

 TOMT PÅ MCDONALD\'S: Hamburgermangel etter E.coli-krisen. Foto: Scanpix
TOMT PÅ MCDONALD\'S: Hamburgermangel etter E.coli-krisen. Foto: Scanpix Vis mer

Det er ikke bare Gildes egen kjøttdeig som er produsert fra det \'mistenkelige\' kjøttpartiet på Rudshøgda. Gilde har solgt råvarer til 28 industrikunder fra samme parti, blant dem McDonald\'s.

- Alle de 28 industrikundene ble kontaktet 24. februar, samme dag som Gildes egen kjøttdeig ble trukket tilbake.

- Alle fikk tilbud om å lever kjøttet tilbake. Alle valgte å beholde det, og fikk en ekstra påminnelse om at det måtte varmebehandles, sier direktør Rolf Ole Tomter i Norsk Kjøttråvare til Nationen.