Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tomt for ølflasker

Det er juli-sola som skaper problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Får vi ikke flaskene tilbake er det tomt i ølhyllene om bare noen uker, sier sier Helge Hasselgård, informasjonsdirektør i Bryggeri- og mineralvannforeningen til Dagbladet.no.

Etterlyses

Det er det flotte juliværet som har fått folk til å gå bananas i øldisken. Nå mangler bryggeriene flasker å fylle alt det velsmakende ølet de produserer på. Derfor har foreningen for første gang måttet gå til det skritt og rykke inn annonse i Norges største avis. Her etterlyses de små, brune ølflaskene.

- Bryggeriene er snart tomme, vær så snill å ta med tomflaskene neste gang du handler, lyder det i oppfordringen med tittelen «Etterlyst».

- Dette har ikke skjedd før. Men det har vært knallvær i juli, ler Hassegård, som egentlig synes dette er en hyggelig problemstilling.

- Løp og pant!

- 1/3 av flaskeparken i Norge befinner seg hjemme hos folk. Vi trenger disse tilbake litt kjapt, forsetter han.

Og det er ikke bare å lage noen nye flasker om folk ikke skulle følge oppfordringen.

- Vi får ikke nye flaskeleveranse fra fabrikken i Sverige før i oktober, så det er ikke så lett, desverre, sier Hasselgård. Dessuten finnes jo flaskene der ute, så han vil helst la være å kjøpe nye.

Han oppfordrer derfor folk til å løpe og pante, selv om han ikke kan utlove noen dusør, bortsett fra den vanlige krona i pant.

Nordmenn er flinke til å pante flasker, og om denne oppfordringen mot formodning ikke skulle hjelpe er det ingen fare for at butikkene blir tømt. Det er fortsatt nok flasker igjen av den blanke typen. Også finnes det jo ølbokser.

<B>RYKKET INN ANNONSE:</B> Denne annonsen sto på trykk i dagens VG.