Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tomt hus i Dubai

Huset var tomt og bilen som Ole Christian Bach har brukt i Dubai, var borte i går. Han skal ha flyktet ut av De forente arabiske Emirater i løpet av natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI (Dagbladet): På baksiden av huset i det nye boligfeltet Springs 5 står det igjen noen hagestoler, en stor solmadrass og en fluedreper av merket «Kill Pest». Det var her Dagbladet fant Ole Christian Bach den første gangen tidligere denne uka. Da satt han helt avslappet og solte seg, mens Dagbladet fotograferte ham fra 120 meters avstand.

Her ville han fått det fint om han kunne bli. Rett utenfor stakittgjerdet i Springs 5, gate 3 og hus nummer 5, bygges en stor kunstig innsjø.

-  Måtte flykte

-  Bach mente bildet som ble slått opp stort i Dagbladet i går, var nok til at lokalkjente ville ha funnet ham i løpet av en halv time. Derfor måtte han flykte ut av Emiratene natt til fredag, sier Bachs advokat Håkon Ø. Schiong.

Dagbladet spurte sikkerhetsvaktene som står vakt ved inngangen til Springs 5, og som patruljerer hele døgnet gjennom gatene, om de hadde sett noe til politiet i går. Det hadde de ikke. For øvrig visste de ingenting om nordmannen som bodde der fram til han rømte videre.

Advokat Schiong sier han ikke vet noe om Bach reiser med falskt pass.

Telefon fra Kina

Torsdag ettermiddag avtalte Bach flere nye møter med Dagbladet i Dubai. Han sa han ville gå detaljert gjennom historiene om ham, og også røpe nye investeringsplaner. Det ble det ikke noe av, men Dagbladet mottok i går to telefonoppringninger der bare nummeret ble lagt igjen. Nummeret er kjøpt i Kina.

-  Jeg kan ikke si noe om hvor Bach har reist, men det kan selvsagt ikke helt utelukkes at det er han som har lagt igjen nummeret til dere. Det kan også være at det bare er et mobiltelefonkort som er hentet fra Kina, og lagt i hans telefon, sier advokat Håkon Ø. Schiong.

-  Behagelig i Dubai

Bach sa til Dagbladet torsdag ettermiddag at han valgte Dubai blant annet fordi det er behagelig å være her.-  Dette huset har jeg leid av et firma som eier mange av boligene i dette området, sa Bach. Han flyttet inn for to uker siden.

-  Her vil ikke avisene skrive om meg. Selv om det har foregått heftig kriminalitet i Dubai, så blir det små oppslag i pressen. De nevner aldri navn, og fotografering er bannlyst. Medieeierne ønsker ikke negativ omtale om kriminalitet og slikt. Avisene er supersensurert. Det passer meg utmerket.

Han kjørte rundt i en stor Toyota Prado med 30 prosent mørke ruter. Mørkere ruter får ikke utlendinger lov til å kjøre rundt i.

RØMTE VIDERE: Ole Christian Bach rømte fra huset i Springs 5 i utkanten av Dubai natt til i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media