Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tomta på Bygdøy

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Sjøfartsmuseum har solgt de to nabotomtene som museet eide på Bygdøy til Øystein Stray Spetalen for 54 millioner kroner. Salget foregikk underhånden, eller på bakrommet, som en handel mellom kjente. Den bærer alle kjennetegn på det amerikanerne kaller en «sweet deal». De implisertes forklaringsproblemer etter at saken ble offentlig kjent, er pinlig tydelige.

Tomtene er regulert til museumsformål. Det er et aktverdig formål som tar hensyn til allmennheten. Museets ansvarlige kan selvsagt ikke selge disse eiendommene til en privat eiendomsspekulant uten noen som helst offentlig drøfting av den framtidige bruken av disse eiendommene. Nå stilles det spørsmål til tre statsråder som må ytre seg i saken. Vi regner med at de har lært av Bolærne-salget og kommer med fornuftige svar. Salget må gjøres om. Saken må granskes, og de ansvarlige på Norsk Sjøfartsmuseum må fratas ansvaret for å forvalte museets interesser til fellesskapets beste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media