Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tømte 30 spilleautomater

I går varetektsfengslet politiet i Porsgrunn en tenåring i fire uker etter at han tilsto å ha vært med på å tømme 30 spilleautomater for minst 300 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenåringen er en ivrig spiller på automatene, og til Telemarksavisa etterlyser han lovforbud mot slike automater.

  - Jeg har blitt besatt av spilleautomater, sier han.

  Tenåringen innrømmer at han har vært med å ha tømme minst 40 slike automater de siste fire ukene. De fleste i gjengen han tilhører spiller mye på automatene, og tenåringene utveksler triks for hvordan de skal tømme dem.

Norgesturne

  Sammen med venner har tenåringen vært på en såkalt «norgesturne» de siste åtte ukene, der han hevder han har vært med å stjele minst 300 000 kroner. Tilsammen er det cirka 7000-8000 kroner i hver automat. Pengene gjengen tjente gikk til togbilletter, hotellregninger og noe dop. Resten gikk rett tilbake på andre automater.

  - Jeg har vært med på dette lenge. Alt for lenge. Jeg tror nok jeg kunne komme ut av det hvis jeg fikk meg andre venner, men jeg tror halvparten av all ungdomskriminalitet ville forsvinne hvis det ble forbud mot slike spilleautomater, sier tenåringen.

  En 14-åring og en 18-åring ble avhørt på kriminalavdelingen i Porsgrunn mistenkt for å ha tømt minst like mange automater som den varetektsdømte tenåringen. 14-åringen slipper fri etter avhørene, men 18-åringen vil trolig bli begjært varetektsfengslet.

  - Det er helt tragisk. Nå må noe gjøres, og jeg håper det kommer noe positivt ut av møtet mellom barnevernet og oss i neste uke, sier politiavdelingssjef Svein Eriksen.

Enkelt

  Tenåringen sier til Telemarksavisa at det er mange måter å «lure» en automat på. De behøver ikke brekkes opp. Gjengene skifter stadig vekk, og de reiser mye rundt. I følge tenåringen er alle like opphengt i å finne nye triks og dele erfaringer.

  - I en automat vi knekte fant vi en nøkkel som passet til de aller fleste automatene. Derfor har vi kunnet tømme det vi har kommet over, rett foran øynene på butikk- og kioskinnehaverne, sier tenåringen.

  Politiet i Porsgrunn har til tross for de siste avsløringene mellom 70 til 80 uoppklarte innbrudd i spilleautomater.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!