Tømte 30 spilleautomater

I går varetektsfengslet politiet i Porsgrunn en tenåring i fire uker etter at han tilsto å ha vært med på å tømme 30 spilleautomater for minst 300 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tenåringen er en ivrig spiller på automatene, og til Telemarksavisa etterlyser han lovforbud mot slike automater.

  - Jeg har blitt besatt av spilleautomater, sier han.

  Tenåringen innrømmer at han har vært med å ha tømme minst 40 slike automater de siste fire ukene. De fleste i gjengen han tilhører spiller mye på automatene, og tenåringene utveksler triks for hvordan de skal tømme dem.

Norgesturne

  Sammen med venner har tenåringen vært på en såkalt «norgesturne» de siste åtte ukene, der han hevder han har vært med å stjele minst 300 000 kroner. Tilsammen er det cirka 7000-8000 kroner i hver automat. Pengene gjengen tjente gikk til togbilletter, hotellregninger og noe dop. Resten gikk rett tilbake på andre automater.

  - Jeg har vært med på dette lenge. Alt for lenge. Jeg tror nok jeg kunne komme ut av det hvis jeg fikk meg andre venner, men jeg tror halvparten av all ungdomskriminalitet ville forsvinne hvis det ble forbud mot slike spilleautomater, sier tenåringen.

  En 14-åring og en 18-åring ble avhørt på kriminalavdelingen i Porsgrunn mistenkt for å ha tømt minst like mange automater som den varetektsdømte tenåringen. 14-åringen slipper fri etter avhørene, men 18-åringen vil trolig bli begjært varetektsfengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer