Tømte kontoen til banksjefen

Uvedkomne har tømt bankkontoen til en av sjefene i fusjonskåte Merita Nordbanken. Over en halv million kroner er stjålet, men banken er taus om tyveriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er visekonsernsjef Lars G. Nordstrøm som er blitt en halv million kroner fattigere, ifølge Expressen. Men han vil ikke si et ord om tyveriet i likhet med resten av bankens ansatte. En høyt plassert kilde i banken bekrefter overfor nyhetsbyrået TT at bedrageriet har skjedd

Sjekk alle konti

Etter at tyveriet ble kjent i går fikk hele konsernledelsen beskjed om å sjekke kontoen sin. Det er ikke kjent om flere enn Nordstrøm er svindlet.

Bedrageriet kan ha skjedd ved bruk av falsk legitimasjon, skriver Aftonbladet. I april avslørte politiet en svindelliga som trolig har stjålet 40-50 millioner kroner fra svenske bankkonti. I to år stjal ligaen fra formuende og høytlønnedes bankkonti. Men kundene rammes ikke, bankene dekker tapet selv.

MeritaNordbanken benekter at de skammer seg over at de er utsatt for denne typen bedragerier, og at de derfor nekter å kommentere det som er skjedd.

- Hvis noen har brukt en kundes identitet for å rane banken, for det er det det handler om, så skal vi ikke kommentere det. Det er et prinsipp i bankverden, sier informasjonssjef i Merita Nordbanken Lars Thalén til Aftonbladet.