TØMTE KINOSALENE:  En takbrann i et bygg på baksiden av Colosseum Kino førte til at alle de om lag 100 som var i kinoen ved 17.30-tiden ble evakuert. Etter en halv times tid hadde brannvesenet kontroll. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
TØMTE KINOSALENE: En takbrann i et bygg på baksiden av Colosseum Kino førte til at alle de om lag 100 som var i kinoen ved 17.30-tiden ble evakuert. Etter en halv times tid hadde brannvesenet kontroll. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.Vis mer

Tømte storkino for gjester etter brann

100 personer evakuert fra Colosseum i Oslo. Kl. 18.06: slokt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no, ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): Om lag 100 kinogjester og ansatte er evakuert fra Colosseum Kino på Majorstua i Oslo etter at brannalarmen gikk ved 17.30-tiden.

- Det brenner på taket til et tilbygg, blant annet er trepaller antent, trolig i forbindelse med byggearbeider, opplyser vaktkommandør Morten Bergh i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet har rykket ut med full styrke: to stigebiler, to biler med røykdykkere og sju utrykningsbiler med mannskap.

Klokka 18.06 melder etaten at brannen er slokt.

- Det har ikke vært fyr i selve kinobygget, ellert meldingh om at noen personer er skadd. Men det er et ventilasjonsanlegg under taket der brannen startet i sidebygget, og det betyyde ekstra for at røyk og flammer skulle spre seg, sier vaktkommandør Morten Bergh.

Gatene i nabolaget var avsperret etter brannalarmen, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Det karakteristiske kuppelbygget ble gjenoppbygd etter en storbrann i 1963.

 STORBRANN I 1963:  Det eiendommelige kuppeltaket til Colosseum Kino ble totalskadd i brann i 1963. Arkivfoto: Bjørn Finstad, Aftenposten/NTB Scanpix.
STORBRANN I 1963: Det eiendommelige kuppeltaket til Colosseum Kino ble totalskadd i brann i 1963. Arkivfoto: Bjørn Finstad, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer