Tømte storkino for gjester etter brann

100 personer evakuert fra Colosseum i Oslo. Kl. 18.06: slokt.

 TØMTE KINOSALENE:  En takbrann i et bygg på baksiden av Colosseum Kino førte til at alle de om lag 100 som var i kinoen ved 17.30-tiden ble evakuert. Etter en halv times tid hadde brannvesenet kontroll. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
TØMTE KINOSALENE: En takbrann i et bygg på baksiden av Colosseum Kino førte til at alle de om lag 100 som var i kinoen ved 17.30-tiden ble evakuert. Etter en halv times tid hadde brannvesenet kontroll. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no, ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): Om lag 100 kinogjester og ansatte er evakuert fra Colosseum Kino på Majorstua i Oslo etter at brannalarmen gikk ved 17.30-tiden.

- Det brenner på taket til et tilbygg, blant annet er trepaller antent, trolig i forbindelse med byggearbeider, opplyser vaktkommandør Morten Bergh i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet har rykket ut med full styrke: to stigebiler, to biler med røykdykkere og sju utrykningsbiler med mannskap.

Klokka 18.06 melder etaten at brannen er slokt.

- Det har ikke vært fyr i selve kinobygget, ellert meldingh om at noen personer er skadd. Men det er et ventilasjonsanlegg under taket der brannen startet i sidebygget, og det betyyde ekstra for at røyk og flammer skulle spre seg, sier vaktkommandør Morten Bergh.

Gatene i nabolaget var avsperret etter brannalarmen, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Det karakteristiske kuppelbygget ble gjenoppbygd etter en storbrann i 1963.

 STORBRANN I 1963:  Det eiendommelige kuppeltaket til Colosseum Kino ble totalskadd i brann i 1963. Arkivfoto: Bjørn Finstad, Aftenposten/NTB Scanpix.
STORBRANN I 1963: Det eiendommelige kuppeltaket til Colosseum Kino ble totalskadd i brann i 1963. Arkivfoto: Bjørn Finstad, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer