Tone (21) våknet av kjempesmell og løp ut på gata i pysjen

21-åringen bor ovenfor gullsmeden som i morgentimene i dag ble sprengt åpen av innbruddstyver.

BRÅVÅKNET: Tone Hals Walseng (21) bråvåknet av et kraftig smell klokka 05.00 i dag tidlig. En sprengladning gikk av i gullsmedforetningen ved leiligheten hennes. Hals Walseng forteller at hun trodde det var en gasseksplosjon eller et terrorangrep. Hun løp ut i gata i bare pysjen for å se hva som hadde skjedd. Vinduer til flere foretninger ble blåst ut, og vinduet i leiligheten til Hals Walseng ble knust. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
BRÅVÅKNET: Tone Hals Walseng (21) bråvåknet av et kraftig smell klokka 05.00 i dag tidlig. En sprengladning gikk av i gullsmedforetningen ved leiligheten hennes. Hals Walseng forteller at hun trodde det var en gasseksplosjon eller et terrorangrep. Hun løp ut i gata i bare pysjen for å se hva som hadde skjedd. Vinduer til flere foretninger ble blåst ut, og vinduet i leiligheten til Hals Walseng ble knust. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er fortsatt litt skjelven etter smellet, forteller 21 år gamle Tone Hals Walseng til Dagbladet.  

Klokken fem i natt ble hun rykket ut av søvnen:  

- Jeg skvatt til, og våknet av et kjempedrønn. Jeg rakk ikke tenke så mye, jeg bare tok på meg ytterjakka over pysjen og løp ut for å finne ut hva som hadde skjedd, forteller Hals Walseng.  

- Det luktet litt svidd: umiddelbart tenkte jeg at det var en gasseksplosjon eller terror, forteller 21-åringen.  

Hun bor alene i en leilighet ovenfor gullsmedforretningen Engen Juveler i Oscarsgate i Oslo hvor innbrudstyver natt til i dag prøvde å sprenge seg inn.

- Et skikkelig kaos Da  Hals Walseng kom ut på gaten ble hun møtt av et kaos: Vinduene til gullsmeden og flere nabobutikker var blåst ut, og vinduene til leilighetene overfor foretningen var knust. Et antikvariat som ligger ved siden av gullsmeden var fullstendig smadret: Glasskår, bøker og annet vrakgodt var slynget ut på fortauet.  

Også et vindu i 21-åringens leilighet ble knust av eksplosjonen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer