Tone (21) våknet av kjempesmell og løp ut på gata i pysjen

21-åringen bor ovenfor gullsmeden som i morgentimene i dag ble sprengt åpen av innbruddstyver.

BRÅVÅKNET: Tone Hals Walseng (21) bråvåknet av et kraftig smell klokka 05.00 i dag tidlig. En sprengladning gikk av i gullsmedforetningen ved leiligheten hennes. Hals Walseng forteller at hun trodde det var en gasseksplosjon eller et terrorangrep. Hun løp ut i gata i bare pysjen for å se hva som hadde skjedd. Vinduer til flere foretninger ble blåst ut, og vinduet i leiligheten til Hals Walseng ble knust. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
BRÅVÅKNET: Tone Hals Walseng (21) bråvåknet av et kraftig smell klokka 05.00 i dag tidlig. En sprengladning gikk av i gullsmedforetningen ved leiligheten hennes. Hals Walseng forteller at hun trodde det var en gasseksplosjon eller et terrorangrep. Hun løp ut i gata i bare pysjen for å se hva som hadde skjedd. Vinduer til flere foretninger ble blåst ut, og vinduet i leiligheten til Hals Walseng ble knust. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er fortsatt litt skjelven etter smellet, forteller 21 år gamle Tone Hals Walseng til Dagbladet.  

Klokken fem i natt ble hun rykket ut av søvnen:  

- Jeg skvatt til, og våknet av et kjempedrønn. Jeg rakk ikke tenke så mye, jeg bare tok på meg ytterjakka over pysjen og løp ut for å finne ut hva som hadde skjedd, forteller Hals Walseng.  

- Det luktet litt svidd: umiddelbart tenkte jeg at det var en gasseksplosjon eller terror, forteller 21-åringen.  

SIKRER SPOR: Teknikere er nå på åstedet for å sikre seg spor etter et en sprengladning gikk av i gullsmedforetningen Engen Juveler på Majorstua. Politiet vet ikke foreløpig hva som har skjedd, men sier det er mest sannsynlig et forsøk på innbrudd. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SIKRER SPOR: Teknikere er nå på åstedet for å sikre seg spor etter et en sprengladning gikk av i gullsmedforetningen Engen Juveler på Majorstua. Politiet vet ikke foreløpig hva som har skjedd, men sier det er mest sannsynlig et forsøk på innbrudd. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Hun bor alene i en leilighet ovenfor gullsmedforretningen Engen Juveler i Oscarsgate i Oslo hvor innbrudstyver natt til i dag prøvde å sprenge seg inn.

- Et skikkelig kaos Da  Hals Walseng kom ut på gaten ble hun møtt av et kaos: Vinduene til gullsmeden og flere nabobutikker var blåst ut, og vinduene til leilighetene overfor foretningen var knust. Et antikvariat som ligger ved siden av gullsmeden var fullstendig smadret: Glasskår, bøker og annet vrakgodt var slynget ut på fortauet.  

Også et vindu i 21-åringens leilighet ble knust av eksplosjonen.  

- Det var et skikkelig kaos. Sånn sett var det greit at det skjedde på natten, slik at ingen forbipasserende ble skadd, sier hun.  
Politiet tror tyvene har brukt dynamitt for å ta seg inn i foretningen, melder NTB.  Overfor Dagbladet sier politiet at det er for tidlig å si hvilke sprengstoff som er brukt.

- Det er litt skremmende at sånt skjer. Man vet aldri når det kommer eller hvor. Men nå er kanskje vi trygge en stund, sier Hals Walseng til Dagbladet.  

TROLIG DYNAMITT: Klokka fem i natt forsøkte tyver å ta seg inn i gullsmedsforetningen Enger Juveler på Majorstua i Oslo. Tyvene brukte trolig dynamitt for å ta seg inn. Flere foretninger fikk vinduene sprengt ut, og naboer ble vekket av et voldsomt smell.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TROLIG DYNAMITT: Klokka fem i natt forsøkte tyver å ta seg inn i gullsmedsforetningen Enger Juveler på Majorstua i Oslo. Tyvene brukte trolig dynamitt for å ta seg inn. Flere foretninger fikk vinduene sprengt ut, og naboer ble vekket av et voldsomt smell. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Hun ble stående ute på gaten en stund før hun fikk beskjed om at det var trygt å gå tilbake til leiligheten.  

- Jeg snakket med politiet, og fikk inntrykk av at det var et forsøk på innbrudd hvor det hadde gått litt over styr med sprengstoffet, forklarer hun.  

Hals Walseng forteller at hun ringte hjem til foreldrene for å forsikre dem om at alt var bra:

- De var litt forskrekka. Men jeg fikk beroliget dem før de så det på TV, forteller hun.  

- Visste ikke hva de drev med Ingen har kommet til skade etter eksplosjonen. Politiet vet ikke om gjerningsperson eller personene har fått med seg utbytte.  

LØP UT PÅ GATA: Tone Hals Walseng (21) våknet av et drønn. Hun løp ut på gata for å finne ut hva som hadde skjedd. Foto: Tone Hals Walseng.
LØP UT PÅ GATA: Tone Hals Walseng (21) våknet av et drønn. Hun løp ut på gata for å finne ut hva som hadde skjedd. Foto: Tone Hals Walseng. Vis mer

Overfor Dagbladet forteller fungerende stasjonssjef Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon at det er observert en mørkkledd gutt både før og etter at sprengladningen gikk av:

- En person ble observert 20 minutter før eksplosjonen, og etter eksplosjonen ble det observert en mørkkledd ung mann som løp oppover Bogstadveien. Vi er interesserte i å høre mer om vedkomne, sier Ellefsen til Dagbladet.

Politiet sier de foreløpig vet lite om hva som har skjedd. Ellefsen forteller at sannsynligheten er stor for at det har vært et forsøk på grovt tyveri.

- Sannsynligheten for at det er en eller flere personer som har vært ute etter vinning, og prøvd å få tak i smykker og gull, er relativt stor, forklarer han.

KAOS: Bøker, glasskår og vrakgods lå slengt på fortauet i Oscarsgate etter eksplosjonen. Foto:Svein Gustav Wilhelmsen
KAOS: Bøker, glasskår og vrakgods lå slengt på fortauet i Oscarsgate etter eksplosjonen. Foto:Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Men det er et spesielt forsøk på å komme seg inn i foretningen. Det er brukt uforholdsmessig mye sprengstoff for å ta seg inn igjennom en dør, sier Ellefsen til Dagbladet.

Til NTB forteller de at sprengingen ser ut til å være utført av noen som ikke vet hva de driver med: 

- Døra er sprengt, men så vidt vi kan se har den eller de som har gjort dette ikke kommet seg inn i butikken. Alt tyder på at dette må være gjennomført av noen som ikke kan ha visst hva de drev på med, sier vaktleder Kjell Pedersen på Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.  

Politiet tok i bruk bombehunder for å gjennomføre søk i området rundt forretningen i jakten på sprengstoff.

KRAFTIG SMELL: Tone Hals Walseng bor i 3. etg over gullsmedforetingen. Et av vinduene i hennes leilighet ble også knust etter sprengingen. Foto: Tone Hals Walseng
KRAFTIG SMELL: Tone Hals Walseng bor i 3. etg over gullsmedforetingen. Et av vinduene i hennes leilighet ble også knust etter sprengingen. Foto: Tone Hals Walseng Vis mer

Politiet prøver nå å sikre seg overvåkningsvideo fra åstedet.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 29329643


Varnish cache server