Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapet i Kristiansand

Tone (48) var påført en rekke knivstikk med stor kraft

Belastende bilder blir vist i retten, men den drapstiltalte 16-åringen virker uberørt.

DREPT: Tone Ilebekk (48) ble knivdrept da hun forsøkte å hjelpe Jakob Hassan kvelden 5. desember i fjor. Her fra barnehagen der hun jobbet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
DREPT: Tone Ilebekk (48) ble knivdrept da hun forsøkte å hjelpe Jakob Hassan kvelden 5. desember i fjor. Her fra barnehagen der hun jobbet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen redegjør for skadene Tone Ilebekk (48) var påført av 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrap i Kristiansand tingrett.

Overlegen går nøye til verks og viser bilder av den avdøde kvinnen fra obduksjonen. Ektemannen og sønnene hennes, som følger rettsforhandlingene for øvrig, har forlatt salen, og flere av tilhørerne reagerer på de sterke inntrykkene.

Den tiltalte 16-åringen sitter ved siden av sin forsvarer Svein Kjetil Stallemo og sin verge, ikledd grå skjorte. Han følger nøye med på bildene og Stray-Pedersens redegjørelse, men virker følelsesmessig uberørt av skadene han påførte kvinnen.

Blødde i hjel

Ilebekk ble funnet livstruende skadd utenfor skolen Wilds Minne i Kristiansand-bydelen Lund om kvelden 5. desember i fjor, ved siden av 14-årige Jakob Hassan, som også var knivstukket. Hun fikk livreddende behandling, men ble erklært død på Sørlandet sykehus.

- Dødsårsaken er forblødning fra skadene, sier overlegen.

Han opplyser at flere av de mange stikkene var dødelige og dype, og tildelt med stor kraft.

Aktor, statsadvokat Jan Tallaksen, har forsøkt å vise at den tiltalte gutten bevisst forsøkte å drepe og ikke bare skade Ilebekk, ved å konsentrere knivstikkene om vitale organer som lungene og hjertet.

Forsøkte å hjelpe

16-åringen sa seg i går skyldig etter tiltalen, som i ytterste fall kan gi 15 års fengsel.

Den unge gutten har forklart at han først drepte 14-årige Jakob Hassan utenfor Wilds Minne under en krangel. Ilebekk, som var ute og luftet hunden, ble lurt til å tro at Hassan hadde et epilepsianfall, og ble stukket da hun prøvde å hjelpe til.

Polititeknikerne Barbro G. Engebretsen og Asbjørn Vigleik Follerås redegjorde tidligere i dag for tekniske funn i saken. Drapsvåpenet, en såkalt butterflykniv som 16-åringen kjøpte på konfirmasjonstur til Latvia, ble funnet bak en stein i nærheten av guttens hjem. På gutterommet lå klær som i varierende grad var tilsølt av blod fra det ene eller begge ofrene og 16-åringen selv.

Hele Norges coronakart