Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toner ned risikoen for asteroidekrasj

Liten fare for at jorden blir truffet av en gigantiske asteroide i år 2036.

SKREKKSCENARIO: 
Et treff fra en asteroide på størrelse med Apophis ville utryddet alt liv på jorden. I jordens tidlige barndom forekom slike kjempetreff, men det er svært lenge siden.
Illustrasjon: NASA/SCANPIX
SKREKKSCENARIO: Et treff fra en asteroide på størrelse med Apophis ville utryddet alt liv på jorden. I jordens tidlige barndom forekom slike kjempetreff, men det er svært lenge siden. Illustrasjon: NASA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||NASA opplyser at faren at jorden skal bli truffet av en gigantiske asteroide i år 2036, er mindre enn det man først antok.

Opprinnelig mente romforskerne i NASA at risikoen for at asteroiden Apophis skulle treffe jorden 13. april 2036 var én til 45 000, men i dag nedgraderte NASA faren til én til 250 000.

Nedgraderingen skjer fordi forskerne på ny har beregnet asteroidens bane.

- I utgangspunktet var det ingenting å bekymre seg for, og det er det i hvert fall ikke nå, sier Steve Chesley, astronom i NASA.

Da Apophis, som er 270 meter lang, først ble oppdaget i 2004, fryktet mange at den ville treffe jorden og forårsake enorme ødeleggelser. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media