Tonje (34) og Chanko (8) reddet treåringen

Jente (3) var savnet i fjellet i fem timer. - Hun ble litt redd da hun så hunden komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før sju i kveld fant en ekvipasje fra Norske Redningshunder den savnede jenta (3), som forsvant fra foreldrene sine på tur i Flå i Buskerud.

Treåringen hadde vært borte fra foreldrene sine siden klokka 14, og var nedkjølt da hun ble funnet av Tonje Moen Hanssen (34) og hunden Chanko (8) mellom Damtjern og Vestfjell.

- Hun ble litt redd da hun så en stor hund komme mot henne, forteller Tonje til Dagbladet.no.

- Jentungen var kald, men i god behold da vi fant henne, sier 34-åringen.

God teft

Tonje og Chanko utgjorde en av seks hundeekvipasjer som lette etter jenta, sammen med letemannskap fra politiet, en luftambulanse, et politihelikopter, et Sea King redningshelikopter og store mannskaper fra Røde Kors.

- Vi begynte bare å lete. Vi hadde delt opp området mellom flere hundeekvipasjer. Etter å ha gått i nesten en times tid, dro vi i ytre kant av leteområdet, opplyser Tonje.

- Da begynte Chanko å være noe. Han har så god teft at han brukes som lavinehund om vinteren. Jeg skjønte raskt at det han hadde fått teft av var i nærheten, og vi løp av gårde.

- DET VAR GODT Å GJØRE FUNN, SÆRLIG NÅR TÅKA BEGYNTE Å MELDE SIN ANKOMST: Like før det ble mørkt, fikk Chanko fra Norske Redningshunder teft av den savnede jenta (3). Tonje og Chanko fant treåringen i god behold. Foto: Norske Redningshunder
- DET VAR GODT Å GJØRE FUNN, SÆRLIG NÅR TÅKA BEGYNTE Å MELDE SIN ANKOMST: Like før det ble mørkt, fikk Chanko fra Norske Redningshunder teft av den savnede jenta (3). Tonje og Chanko fant treåringen i god behold. Foto: Norske Redningshunder Vis mer

Tonje og Chanko for over en knaus, og fant den savnede jenta sittende i åpent lende.

Lett rørt

- Det var godt å gjøre funn, særlig når tåka begynte å gjøre sin ankomst. Kaldt var det også, sier 34-åringen.

Området treåringen ble funnet i, var ulendt fjellterreng og med flere småvann.

- Vi fikk fraktet henne ned. Det var utrolig deilig. Det blir alltid litt ekstra når barn er involvert, man blir lett rørt, forteller Tonje.

For øvrig var det Tonje og Chankos første funn i Norske Redningshunder.

Treåringen drar hjem til Drammen med foreldrene i kveld.

Tonje (34) og Chanko (8) reddet treåringen