Tiltalt for grovt bedrageri:

Tonje solgte huset - megleren skal ha stukket av med 2,6 millioner kroner

Megleren skal ha stukket av med millioner fra hussalg og flere hundre tusen som ansatt hos Fylkesmannen. Pengene skal han ha brukt selv og gitt til andre i familien.

SOLGTE: Tonje Benrud Karlsøen solgte eiendommen sin i 2012. Fem år senere havner megleren i retten. Foto: Privat
SOLGTE: Tonje Benrud Karlsøen solgte eiendommen sin i 2012. Fem år senere havner megleren i retten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er seint på høsten i 2012, da et gårdsbruk i Sarpsborg skifter eier. Barna til kvinnen som bor på gården har takket nei til å ta over. Nå blir eiendommen i stedet solgt til naboene. Etter at takstmannen har vurdert verdien, settes prisen til drøye fem millioner kroner.

En megler gjør sitt slik at kjøpet fullføres. Pengene skal det imidlertid ta lang tid før selgeren ser noe til.

- Jeg tok kontakt med megleren flere ganger, men fikk bare unnskyldninger. Han hevdet blant annet at han hadde vært så opptatt og at banken ikke hadde satt inn pengene. Jeg fikk etter hvert to millioner kroner. Senere kom det to etterbetalinger, men fremdeles manglet det mye. Til slutt tok jeg kontakt med advokat, forteller Tonje Benrud Karlsøen som solgte eiendommen.

Drift uten lisens

Hun er en av dem som har anmeldt mannen i 50-åra, som i juni må møte i Oslo tingrett, tiltalt for grovt bedrageri. Etter å ha mistet tillatelsen til å være megler i 2011, skal han i en periode på over to år likevel ha fortsatt i yrket ved å operere under meglerløyvet til en bekjent advokat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer