- Tønne er en hedersmann

Kjell Inge Røkke er overbevist om at Tore Tønne ikke har gjort noe galt, men er ikke overrasket over at Tønne har valgt å tilbakebetale deler av etterlønna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kjenner Tønne som en hedersmann. En mann som har vært ryddig i alt han har gjort, både som sjef i Norway Seafoods, som styremedlem i Kværner og rådgiver. I så måte overrasker det meg ikke at han har valgt å tilbakebetale en del av etterlønna fra staten, selv om det etter min mening ikke var nødvendig.

Når det gjelder det interne notatet fra advokatfirmaet BA-HR, ble det opplyst at Tønne som konsernsjef i Norway Seafoods fikk et lån fra morselskapet Aker RGI.

- Det stemmer jo ikke. Han fikk et lån i midten av april i år, men har aldri hatt noe lån tidligere, verken da han var statsråd eller konsernsjef. Jeg så dette notatet første gang onsdag og sa da fra om at det ikke stemte. Vi gikk tilbake i filene våre og fant lånedokumentene som viser at de ble undertegnet 15. april i år. Det dreide seg om et lån på tre millioner til Tønne Consult, sier Røkke.

Ressursperson

- Hva var begrunnelsen for lånet?

- Formålet for lånet var for meg uvesentlig. Da Tønne kom til meg og ba om et lån, var det viktigste for meg at han har sin bakgrunn i Aker-systemet. Han hadde gjort en ryddig og meget god jobb som konsernsjef, men forlatt sin stilling for å gå inn i regjeringen. 17. oktober 2001 var en dårlig dag for regjeringen Stoltenberg som måtte gå av, men en bra dag for oss fordi vi igjen kunne benytte oss av Tønnes kapasitet. Han er en ressursperson.

Røkke er fornøyd

- Hva slags betingelser knyttet seg til lånet?

- Lånet ble gitt på kommersielle vilkår, sier Røkke, som opplyser at lånet ikke er tilbakebetalt.

- I notatet fra BA-HR er det altså gjort en alvorlig feil i forhold til Tønne og låneavtalen. Vil du foreta deg noe overfor advokatfirmaet?

- De tjenestene advokatfirmaet leverer til meg og mitt konsern, har jeg vært og er jeg fortsatt meget godt fornøyd med, sier Røkke.

FORSVARER TØNNE: - Jeg opplever Tore Tønne som en tvers igjennom hederlig og ryddig person, sier Kjell Inge Røkke. Hans lån på tre millioner til Tønne er ennå ikke tilbakebetalt.