Tønne må betale tilbake

Statsministerens kontor har besluttet at tidligere helseminister Tore Tønne må betale tilbake deler av etterlønnen han fikk etter at han gikk av som statsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tønne lover å ordne opp

Tore Tønne mottok tre måneders etterlønn fra staten, fordi han i en søknad opplyste at han ikke hadde inntektsbringende arbeid å gå til etter endt statsrådsgjerning.

Tønne hadde ikke næringsinntekt, men var rådgiver for og styremedlem i Kværner ASA i etterlønnsperioden. Honorar for dette arbeidet ble utbetalt etter at etterlønnsperioden var over.

Statsministerens kontor innrømmer at det kan være rom for ulike tolkninger i den aktuelle saken, men finner at Tønne bør betale tilbake etterlønn for de to siste månedene av perioden.

«Vi vil komme nærmere tilbake til beløpets størrelse», skriver regjeringsråd Nina Frisak i et brev til Tønne.

Tore Tønne har gjort det klart at han vil betale tilbake hele eller deler av sin etterlønn, dersom Statsministerens kontor finner at utbetalingene er skjedd i strid med regelverket.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer