Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tønnes politikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Helseminister Tore Tønne vil ha færre utredninger og raskere politiske avgjørelser. Regjeringen og statsrådene bør ta beslutninger selv, sier han i et intervju i Dagbladet i går. Det er et synspunkt vi slutter oss til. Utredninger har nå i lengre tid erstattet både partiene og politikken. Det er som om politikerne ikke har noe standpunkt før de har hørt pressgruppene eller fått dem til å utrede sakene sammen med andre berørte parter.
  • Dette er et utmerket system for dem som vil drive populistisk politikk, men det blir verken langsiktig, effektivt eller ansvarlig. Politikere er til for å drive politikk, og politikken skal fortrinnsvis utvikles innenfor partiene slik at den kan legges fram for velgerne. Dagens utredninger konkluderer ofte med sprikende synspunkter der politikerne plukker litt her og litt der. Det sikreste resultatet av det er at politikken fragmenteres og blir unødvendig dyr for skattebetalerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media