Raset i Gjerdrum

Tonnetunge husrester i enden av raset

Politiet er forberedt på at leteaksjonen etter de antatt omkomne i det to kilometer lange kvikkleireskredet kan pågå i lang tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASK (Dagbladet): Borte er det enorme oppbudet av nødetater, frivillige organisasjoner og militæret som mobiliserte på rekordtid for å hjelpe til med søk etter overlevende i raset. I Ask sentrum i Gjerdrum virker det som om hverdagen sakte vender tilbake.

Blinklyset fra en bil helt øverst i rasgropa skimtes gjennom laget av nysnø og røper at det ikke er lenge siden katastrofen traff Nystulia borettslag.

- Blinklyset synes godt om kvelden, sier Toril Hofshagen. Som NVEs sjef på stedet har hun vært i Gjerdrum siden kvikkleireraset tok med seg 14 hus ned i det nesten to kilometer lange skredområdet.

Hun beskriver morgenen den 30. desember som veldig hektisk. Toril Hofshagen var raskt på åstedet og i de første timene bidro hun sammen med medarbeidere fra NVE og faglige rådgivere fra NGI, til å gi redningsledelsen råd om hvilke områder som kunne være berørt av skredet og som burde evakueres. Det var fremdeles mørkt ute og det snødde.

Intenst

I begynnelsen av redningsaksjonen hadde ingen full oversikt over rasområdet.

- Det var intenst og krevende. I henhold til vårt beredskapsplanverk fikk vi mobilisert raskt, og vi hadde i løpet av kort tid et sterkt geoteknisk faglig team på plass, sier Hofshagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer