Tonning Riise ledet viktig Høyre-møte: - Burde ikke skjedd

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarseth støtter Unge Høyre-lederen som reagerer på at metoo-felte Kristian Tonning Riise ledet årsmøtet i Innlandet Høyre.

REAGERER: Sandra Bruflot mener Kristian Tonning Riise aldri burde vært møtedirigent under årsmøtet til Innlandet Høyre. Foto: Lise Åserud og Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
REAGERER: Sandra Bruflot mener Kristian Tonning Riise aldri burde vært møtedirigent under årsmøtet til Innlandet Høyre. Foto: Lise Åserud og Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan bekrefte at Kristian Tonning Riise ledet årsmøtet i Innlandet Høyre 8. og 9. februar. Jeg hadde ingenting med det å gjøre, og har ingen ytterligere kommentar til saken, sier Kari-Anne Jønnes til Dagbladet.

Hun er leder for Høyres fylkestingsgruppe i Oppland.

Onsdag 10. januar 2018 gikk Tonning Riise av som leder i Unge Høyre etter flere bekymringsmeldinger og varsler om upassende oppførsel mot yngre kvinnelige partimedlemmer.

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot reagerer på Tonning Riises opptreden, som hun mener aldri burde funnet sted.

- Jeg synes ikke noe om at han ledet årsmøtet til Innlandet Høyre. Unge Høyre har sagt at han ikke får delta på arrangementer i vår regi. Han får heller ikke delta på nasjonale arrangementer i regi av Høyre, som for eksempel landsmøter. Innlandet Høyre bestemmer selv over sine arrangementer, men jeg synes ikke han burde ledet årsmøtet, sier Bruflot til Dagbladet.

Høyre konkluderte med en gjentatte brudd på regelverket for trakassering og alkoholbruk. Han fikk også forbud mot å delta på arrangementer i regi av Unge Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer