Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tønseth: - Jeg har det utmerket

- Jeg har det helt utmerket. Jeg skal snart i gang igjen, sier den avsatte konsernsjefen Erik Tønseth i Kværner til NTB i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han bekrefter at han skal være ansatt og arbeide videre i Kværner inntil videre.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å bli i Norge eller fortsette å bo i utlandet, sier Tønseth, som ikke vil kommentere eventuelle nye jobber.

- Vemodig

I kveld stilte Tønseth opp i NRKs Redaksjon 21.

- Jeg er lei meg for dette. Det er vemodig, men jeg er ikke bitter, forteller Tønseth i Redaksjon 21.

Den tidligere Kværner-sjefen ønsker ingen skittentøyvask rundt hans avgang.

- Jeg vil være lojal mot Kværner og styret. Jeg har hatt ti fantastiske år i Kværner, sier Tønseth.

Han går ikke med på at kjøpet av Trafalgar House var en bommert.

Håndplukkede journalister

I over ett døgn hadde norske journalister søkt etter den London-baserte Erik Tønseth, som kom hjem til Oslo og villaen i Holmenkollveien i går kveld. Den sparkede toppsjefen har ikke ønsket å snakke med journalistene, utenom noen få håndplukkede.

Fjernet fra maktens tinde

I går ble det kjent at Tønseth (52) måtte forlate toppjobben i Kværner. Selskapets tredje største aksjonær Odin forvaltning hadde to uker tidligere krevd Tønseths avgang, fordi selskapet ikke var fornøyd med aksjekursen til Kværner.

Tidlig i denne uken bestemte styret i Kværner seg for å si opp toppsjefen. Men Tønseth forlot ikke storkonsernet tomhendt. Med seg fikk han en fallskjerm på over 20 millioner kroner.

Foredle og ikke bygge

Kværners styreformann Christian Bjelland begrunnet avsettelsen med at Kværner nå er best tjent med en annen konsernsjef - som i stedet for å bygge opp skal drive og foredle.

Kværner-aksjen raste ned i kurs etter at selskapet la fram sitt halvårsregnskap tidligere i høst. Da ble det kjent at overskuddet før skatt var redusert fra 840 millioner kroner i 1997 til 266 millioner kroner.

Tønseth startet som konsernsjef i Kværner 28. juni 1988.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling