Tony Blair: - Jeg har gjort mitt beste

Den 27. juni er det endelig finansminister Gordon Browns tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Med hånden på hjertet. Jeg gjorde det jeg mente var riktig, sier Blair, i avskjedstalen.

Storbritannias statsminister Tony Blair går av som statsminister og partileder 27. juni. Blair kom med kunngjøringen i sin valgkrets Sedgefield torsdag, etter først å ha orientert regjeringsmedlemmene om sine fremtidsplaner tidligere på dagen.

Statsminister Blair ble møtt med stående applaus fra sine partifeller da han kom til Sedgefield for å holde sin avskjedstale.

Ba om unnskyldning

I den følelsesladet talen sa den britiske statsministeren at ti år ved makten var lenge nok, både for landet og ham selv.

- Jeg er kommet tilbake hit til Sedgefield, til min valgkrets, der min politiske reise begynte og der det er passende at den ender, sa Blair.

Blair takket det britiske folket og ba om unnskyldning for de gangene «jeg har kommet til kort». Forventningene etter brakseieren i 1997 var trolig for høye, ifølge Blair, men han insisterte på at levestandarden hadde bedret seg mens Labour har sittet med regjeringsmakten.

Det er bare én regjering etter 1945 som kan si følgende: flere jobber, færre arbeidsledige, bedre helse- og utdanningstilbud, mindre kriminalitet og økonomisk vekst i hvert kvartal. Det er denne regjeringen, sa Blair, som la til at han trodde fredsavtalen i Nord-Irland ikke ville ha funnet sted uten at Labour kom til makten i 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer