Tony Blair dro ikke til de verste områdene i Gaza

Er spesialutsending til Midtøsten.

BESØKTE GAZA: Kvartettens spesialutsending Tony Blair ankom Gazastripen i dag i sitt første besøk siden han ble utnevnt. Han har imidlertid tatt til orde ved flere anledninger at kvartetten må samarbeide med Hamas for å få til en varig fredsløsning. Foto: Scanpix.
BESØKTE GAZA: Kvartettens spesialutsending Tony Blair ankom Gazastripen i dag i sitt første besøk siden han ble utnevnt. Han har imidlertid tatt til orde ved flere anledninger at kvartetten må samarbeide med Hamas for å få til en varig fredsløsning. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag kom Midtøstenkvartettens utsending Tony Blair til Gaza, skriver AFP.

- Jeg ville komme selv for å høre førstehåndsberetninger fra folket på Gaza, som har fått livene sine ødelagt av den siste konflikten, sa Blair under et besøk på en FN-skole i Beit Hanun på Gazastripen.

USA, EU, Russland og FN utnevnte Blair til Midtøstenutsending i juni 2007. Dagens besøk er imidlertid Blairs første i Gaza siden utnevnelsen.I motsetning til mange andre statsledere som har besøkt Gaza, unnlot Blair også å besøke de verst rammede områdene i Gaza.

- Det er disse folkene som må være i fokus for alle våre anstrengelser for fred og utvikling, sa Blair, som vil legge fram inntrykkene sine under en giverlandskonferanse for gjenoppbyggingen av Gaza i morgen.

Konferanse i morgenNorge, som leder den internasjonale giverlandsgruppen (AHLC), vil også være tilstede på konferansen i Sharm el-Sheikh.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var selv i Gaza på fredag for å bivåne ødeleggelsene.

- Nå må fokuset ligge på å finne felles og samlende løsninger for gjenoppbyggingen på Gaza. Det internasjonale samfunnet må koordinere sine bidrag til Gaza, og ikke minst trenger vi et samlet palestinsk lederskap som kan stå for den gjenoppbyggingen som Norge og andre land ønsker å støtte, sa Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer