Tony Blair har fått ny jobb

USA, Russland, EU og FN sender Blair til Palestina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen late dager for tidligere statsminister Tony Blair. Etter lunsj i morgen går han av som Storbritannias statsminister, men nå venter nye oppgaver.

USA, Russland, EU og FN, også kjent som «Kvartetten», har gitt Blair ansvaret for økonomiske og politiske reformer i Palestina.

Ingen protest

Tony Blair skal fungere som rådgiver for den palestinske selvstyremyndigheten, sier en ikke-navgitt talsperson for amerikanske myndigheter til nyhetsbyrået AP.

De offisielle papirene har ennå ikke blitt skrevet, men talspersonen bekrefter at «Kvartetten» skal utnevne Blair til spesialutsending for Midtøsten på onsdag.

- Ingen protesterte. Russerne var minst begeistret for å opprette en slik stilling og for Blair, men protesterte ikke, sier talspersonen.

Gratis

Men Tony Blair kan se langt etter en høy lønn i den nye jobben.

NY JOBB: Tony Blair skal utnevnes til ny spesialutsending for Midtøsten. Her i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i desember 2006. Foto: AWAD AWAD/ Reuters
NY JOBB: Tony Blair skal utnevnes til ny spesialutsending for Midtøsten. Her i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i desember 2006. Foto: AWAD AWAD/ Reuters Vis mer

Verdens stormakter betaler ingenting, men det tidligere statsoverhodet får en full stab og logistisk støtte.

President George W. Bush skal gi en kommentar om Blairs nye jobb i morgen ettermiddag, rett etter et besøk i en moské i Washington.