Tony Blair har fått ny jobb

USA, Russland, EU og FN sender Blair til Palestina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ingen late dager for tidligere statsminister Tony Blair. Etter lunsj i morgen går han av som Storbritannias statsminister, men nå venter nye oppgaver.

USA, Russland, EU og FN, også kjent som «Kvartetten», har gitt Blair ansvaret for økonomiske og politiske reformer i Palestina.

Ingen protest

Tony Blair skal fungere som rådgiver for den palestinske selvstyremyndigheten, sier en ikke-navgitt talsperson for amerikanske myndigheter til nyhetsbyrået AP.

De offisielle papirene har ennå ikke blitt skrevet, men talspersonen bekrefter at «Kvartetten» skal utnevne Blair til spesialutsending for Midtøsten på onsdag.

- Ingen protesterte. Russerne var minst begeistret for å opprette en slik stilling og for Blair, men protesterte ikke, sier talspersonen.

Gratis

Men Tony Blair kan se langt etter en høy lønn i den nye jobben.

NY JOBB: Tony Blair skal utnevnes til ny spesialutsending for Midtøsten. Her i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i desember 2006. Foto: AWAD AWAD/ Reuters
NY JOBB: Tony Blair skal utnevnes til ny spesialutsending for Midtøsten. Her i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i desember 2006. Foto: AWAD AWAD/ Reuters Vis mer

Verdens stormakter betaler ingenting, men det tidligere statsoverhodet får en full stab og logistisk støtte.

President George W. Bush skal gi en kommentar om Blairs nye jobb i morgen ettermiddag, rett etter et besøk i en moské i Washington.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer