Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tony Blair møter Gerry Adams

LONDON (NTB-AFP): Storbritannias statsminister Tony Blair skal møte Sinn Fein-leder Gerry Adams i morgen ettermiddag i Downing Street i London, opplyste statsministerens talsmann.<

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det henger mørke skyer over fredssamtalene for Nord-Irland, etter at IRAs politiske fløy Sinn Fein lørdag avviste et irsk-britisk forslag. fordi det etter deres mening favoriserer protestantene. Organisasjonen vil likevel ikke trekke seg fra forhandlingene, forsikret nestleder Martin McGuinness. Fredssamtalene skal gjenopptas i morgen.

Samtidig fortsetter utbrytergrupper med voldelige aksjoner. Den pro-britiske militante gruppen LVF, Den lojalistiske frivillige styrke, sa søndag at de sto bak drapet på en mann i den katolske byen Maghera. Ifølge LVF var mannen en ledende republikaner. Politiet har ikke identifisert mannen, som ble funnet med alvorlige hodeskader.

LVF har tatt på seg skylda for tre drap på republikanere, etter drapet på deres leder Billy Wright i Maze-fengselet i slutten av desember.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!