Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tony Blair møter Orange-ordenen

Statsminister Tony Blair har gått med på å møte medlemmer av den protestantiske Orange-ordenen som fremdeles demonstrerer for å få fullføre den kontroversielle Drumcree-marsjen i Portadown.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ca 150 Orange-menn står fremdeles ansikt til ansikt med politi og soldater foran barrikadene ved inngangen til katolske Garvaghy Road, der myndighetene forhindret dem i å marsjere søndag.

Det er kringkastingsselskapet BBC som melder at Tony Blair skal møte representanter for ordenen. Ifølge BBC er det ikke er snakk om forhandlinger. Det er heller ikke snakk om å åpne gata slik at protestantene får fullføre marsjen.

De standhaftige demonstrantene utvidet aksjonen tirsdag, da de forsøkte å hindre de katolske beboerne i å komme både inn og ut av området. Den lokale beboerforeningen sier protestantene hindret en gruppe barn i å forlate gata for å dra på en planlagt USA-tur sammen med protestantiske barn. Senere grep sikkerhetsstyrkene inn og drev Orange-mennene tilbake slik at barna likevel kom seg avgårde til flyplassen.

Det er tre dager siden de 150 medlemmene av Orange-ordenen slo seg ned ved barrikadene for å vente på å slippe gjennom. De ca 3.000 andre deltakerne i marsjen snudde da de skjønte de ikke slapp gjennom. Mer enn 2.000 polititjenestemenn og soldater vokter området. I Belfast og byen Antrim har gatevolden florert etter at marsjen måtte snu. Politiet ble angrepet av unge lojalister som kastet stein, satte fyr på biler og satte opp barrikader av brennende dekk.

(NTB-AFP-Reuter)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!