Tony Blair: Papparollen er vanskeligst

LONDON (Dagbladet): - Det er vanskeligere å være far enn å være statsminister, forteller Tony Blair. Dessuten gruer han seg fryktelig til ungene flytter hjemmefra. Akkurat det skjer neppe på en stund. Om få uker blir den britiske regjeringssjefen firebarnspappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ungene driver meg til vanvidd, jeg slutter aldri å bekymre meg for dem, avslører Tony Blair til det britiske månedsmagasinet Red.

- Men de holder meg også frisk, sier den vordende småbarnsfaren.

Bleieskift

46-åringen forteller om hvordan han både gruer og gleder seg til å begynne med bleieskift og nattevåk igjen.

Cherie og Tony har allerede guttene Euan (16) og Nicholas (14), og datteren Kathryn (12). Nå kommer familieforøkningen, Cherie har termin den - Jeg vet ikke helt hvordan det vil gå. Det er en litt merkelig følelse, men jeg gleder meg selvsagt, sier statsministeren.

Familien viktigst

Han avslører hvordan barna bidrar til å påvirke ham, og hvordan det er umulig å skille politikken fra erfaringene som far. Tony Blair er den første statsministeren som har et liv tilnærmet det mange av velgerne har.

Med unger på skole og kone med egen karriere satser han mye på kvalitetstid med barn i de fristundene han har som statsminister.

- Jeg sier til barna mine at ikke noe er så eks som en eks-statsminister, forteller Blair. Han forsøker å få barna til å forstå at det er en tid etter denne. For Tony Blair vil familien alltid være viktigst.