FLOM: Storflommen i delstaten Louisiana i USA har gjort over 40 000 hjem ubeboelige. Blant boligene som står under vann, er huset til den kontroversielle lederen av den erkekonservative, kristne og anti-homo-gruppa Family Research Council, Tony Perkins. Han har tidligere uttalt at det er mer som tyder på at gud står bak naturkatastrofer enn global oppvarming. Foto: Tony Perkins / Facebook
FLOM: Storflommen i delstaten Louisiana i USA har gjort over 40 000 hjem ubeboelige. Blant boligene som står under vann, er huset til den kontroversielle lederen av den erkekonservative, kristne og anti-homo-gruppa Family Research Council, Tony Perkins. Han har tidligere uttalt at det er mer som tyder på at gud står bak naturkatastrofer enn global oppvarming. Foto: Tony Perkins / FacebookVis mer

Tony mener at gud står bak natur­katastrofer. Men han er usikker på hvorfor hans eget hjem står under vann

Lederen av anti-homo-gruppe rammet av storflommen i Louisiana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har tidligere sagt at bombingen av Boston-maratonen skyldtes delstatens «seksuelle liberalisme» og at det er mer som støtter teorien om at gud står bak naturkatastrofer enn at global oppvarming står bak.

Nå står huset til Tony Perkins, leder av den erkekonservative, kristne og anti-homo-gruppa Family Research Council, under vann - i likhet med over 40 000 andre boliger i delstaten Louisiana i USA.

Louisiana under vann

DRUKNER I FLOMEN: En bil blir tatt av flommen i Louisiana. I bilen sitter en kvinne og hunden hennes. - Herregud, jeg drukner, roper kvinne fra innsiden av ... Vis mer Vis mer

Storflommen som har vart i seks dager, har tatt liv av tolv personer, nyhetsbyrået AP. Amerikanske Røde Kors kaller flommen for den verste naturkatastrofen som har rammet USA siden orkanen Sandy herjet med den amerikanske østkysten i 2012 og tok liv av over 200 personer.

Igjen får global oppvarming og klimaendringene sin del av skylda for ekstremværet i Louisiana, men det mener Perkins bare er tull.

I en utgave av Perkins' podcast «Washington Watch» fra 2014, sa han at han mener gud står bak naturkatastrofer.

- Det er mer som støtter den teorien enn å si at det som skjer med miljøet og klimaet vår, skyldes at folk kjører SUV eller kullkraftverk, sa Perkins i klippet som har blitt videreformidlet av interessegruppa Right Wing Watch.

- Guds vrede

KONSERVATIV: Tony Perkins, lederen av Family Research Council, talte under Republikanernes landsmøte i Cleveland i slutten av juli. Foto: CNP / NTB Scanpix
KONSERVATIV: Tony Perkins, lederen av Family Research Council, talte under Republikanernes landsmøte i Cleveland i slutten av juli. Foto: CNP / NTB Scanpix Vis mer

Sitatet har festet seg hos kritikerne til Perkins. På Facebook-siden hans har Perkins lagt ut bilder av huset sitt som står under vann. I kommentarene har noen regelrett godtet seg over utfallet.

- Guds vrede for å destillere hat mot noen av hans barn, og tjene penger på det, skriver én.

Det var i gårsdagens utgave podcasten «Washington Watch» at Perkins selv fortalte at han hadde blitt rammet av flommen. Og på Facebook la han altså ut bilder av tomta og huset sitt.

I podkasten forteller han om hvordan familien på sju måtte ta i bruk en kajakk for å komme seg vekk fra flommen.

Han forklarte også at han var usikker på hva som var guds motivasjon.

- Jeg stiller disse spørsmålene og så får vi se.

Han beskrev det som en flom av «bibelske proporsjoner».

68 000 har søkt om hjelp

Flommen har i alle fall fått store konsekvenser. I tillegg til å gjøre 40 000 hjem ubeboelig, har 68 000 personer søkt om hjelp, ifølge The Wall Street Journal. Og vannet fortsatte å stige onsdag.

Flommen skyldes voldsomme nedbørsmengder som startet fredag. Enkelte steder fikk mer enn 50 centimeter regn på kort tid i helga, noe som fikk flere elver til å gå ut over sine bredder.

Blant fylkene som er hardest rammet, er Livingston sør i Louisiana. Her anslår myndighetene at om lag 75 prosent av hjemmene er fullstendig ødelagte