Tony Olsson tatt

Etter to og et halvt døgn på flukt ble politimorderen Tony Olsson pågrepet i går morges. Han var da bevæpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsson lå gjemt under noe høy på et gårdsloft, bare fire kilometer fra der fluktbilen ble funnet på onsdag, skriver Expressen.

-  Han var trett, molefonken og sulten, sier Lennart Petterson ved politiet i Stockholm.

På torsdag ettermiddag så en kvinne som var ute og red på hesten sin en utmattet mann som hun identifiserte som Tony Olsson. Hun kontaktet politiet, som begynte å lete i området.

Visste hvor han var

Det var natt til onsdag at Tony Olsson (31), Daniel Maiorana (27), Mahmoud Amaya (29) og Alfred Sansiviero (35) rømte fra Hallanstalten utenfor Sodertälje. Olsson hadde livstidsdom for politimord.

-  Det er bra at alle fire nå er pågrepet. Men nå fortsetter letingen etter de medhjelperne som var med på frigjørelsen ved Hall, sier sjef for lennskrim i Stockholm, Leif Jennerkvist.

Politiet har gjort flere observasjoner av Olsson rundt Grindsjön, der fluktbilen ble funnet.

-  De siste timene handlet det om utmattingstaktikk, sier en politikilde til Expressen.

Politiet hadde fått tips fra publikum om at Olsson hadde fått hjelp med losji over natta. Siden tidlig i går morges hadde politiet kontroll på hvor Olsson befant seg. Den nasjonale innsatsstyrken bevoktet rømlingen, men anså det for å være for farlig å pågripe ham uten politiet.

Hadde våpen

Olsson ble pågrepet på høyloftet på Tegelvretens gård. Han var da bevæpnet med et mindre skytevåpen.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk, og det ble heller ikke løsnet skudd i forbindelse med pågripelsen.

-  Vi så en mann som gikk rundt med våpen, og da mistenkte vi at det var Tony Olsson. Da ringte vi politiet. Det gikk så fort at vi ikke rakk å bli redde, sier Birgitta Andersson som bor på Tegevretens gård.

-  Det er selvfølgelig bra at han er pågrepet. Det har vært utrivelig at det har vært så nært innpå, og det har vært vanskelig å leve som vanlig. Seinest i morges ble jeg stoppet på veien av politiet, som gjennomsøkte bilen, sier Thomas Lundbäck, som bor i området.

HADDE VÅPEN: Tony Olsson hadde våpen på seg da han ble pågrepet på et høyloft på fredag. Nå fortsetter politiet jakten på rømlingenes medhjelpere.