-pARRESTERT:  Gerry Adams, toppolitiker i Nord-Irland, er nå arrestert i en gammel drapssak. BBC melder at han er pågrepet etter at en 10 barnsmor ble skutt av IRA i 1972.
-pARRESTERT: Gerry Adams, toppolitiker i Nord-Irland, er nå arrestert i en gammel drapssak. BBC melder at han er pågrepet etter at en 10 barnsmor ble skutt av IRA i 1972.Vis mer

Topp-politiker meldte seg - siktet i gammel drapssak

Gerry Adams, nordirsk topp-politiker, er arrestert etter at 10-barnsmor ble drept av IRA i 1972.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): BBC melder i kveld av den omstridte nordirske politikeren Gerry Adams har meldt seg for politiet. Ifølge anerkjente BBC er Gerry Adams nå arrestert i forbindelse med et drap i Nord-Irland i 1972,

Tibarnsmora og enka Jean McConville (37) ble i 1972 bortført og skutt av IRA.

65 år gamle Gerry Adams skal selv ha kommet til politistasjonen i Antrim, noen få mil nordøst for Belfast og meldt seg. Det er foreløpig uklart hva Adams formelt er siktet for.

Gerry Adams ble regnet som en av de mest innflytelsesrike lederne i IRA på 70-tallet.

Adams har siden 1983 vært leder for det republikanske partiet Sinn Féin i Nord-Irland. Han var fra 1978 og fram til han ble partileder, nestleder i Sinn Fein.

De siste åra har Gerry Adams sittet i det britiske parlamentet, hvor han har representert valgkretsen West Belfast. Adams har også hatt plass i det regionale parlamentet i Nord-Irland.

Selv har Adams alltid nektet for å ha hatt en framtredende rolle i IRA, men i Nord-Irland har det vært ansett som en offentlig hemmelighet at Gerry Adams var en lederne i IRA.

Gerry Adams har hatt en sentral rolle i fredsforhandlingene mellom de britiske myndighetene og katolikkene i Nord-Irland.