Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Topp-politikernes syteliste

Her er temaene topp-politikerne har savnet i valgkampen.

TRUET: Isbjørnens habitat i Arktis er truet av klimaendringene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TRUET: Isbjørnens habitat i Arktis er truet av klimaendringene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Topp-politikerne synes egne hjertesaker har kommet helt i bakgrunnen for regjeringsspørsmålet.

- Vi har prøvd å dra opp distriktspolitikken, ikke minst i forhold til Fremskrittspartiet, men det har vært vanskelig å få til en skikkelig debatt om dette, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.


Frp-leder Siv Jensen mener at asylpolitikken ikke fikk nok oppmerksomhet. Høyre-leder Erna Solberg synes at de store viktige sakene ikke kom nok fram i valgkampen.

- Det har blitt litt av alt, og ikke noe som henger sammen, sier Solberg.

Venstre-leder Lars Sponheim ønsket at klima skulle bli et viktig tema i valgkampen, men innser at slik gikk det ikke. SV-leder Kristin Halvorsen mener derimot at miljøpolitikk har fått oppmerksomhet denne gangen.

Rødt-leder Torstein Dahle mener at det bare har blitt prat og lite om hva man konkret bør gjøre i klimaspørsmål. Han er heller ikke fornøyd med at pensjonsutfordringen har fått for lite oppmerksomhet. På den andre side mener Dahle at Afghanistan-saken har fått mer oppmerksomhet enn han hadde trodd på forhånd.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er enig med førsteamanuensis Marcus Buck ved Universitetet i Tromsø, som mener at utenrikspolitikk har vært totalt fraværende i valgkampen.

Ingen saker har skilt seg særlig ut, mener professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen.

- Distriktssakene har blitt glemt sammen med en rekke andre saker, som for eksempel likestilling, sier Aarebrot.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling