Toppbyråkrater inn til avhør

Oslo politikammer vil til bunns den omtalte visumsaken. Personer i toppledelsen i Justisdepartementet og Utlendingsdirektoratet vil etter all sannsynlighet bli kalt inn til avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspedisjonssjef i Justisdepartementet Terje Sjeggestad, tidligere politimester Willy Haugli, direktør i UDI Petter Drefvelin og advokat Trygve Tveter er det naturlig å kalle inn til avhør i denne saken. Det bekrefter politiet.

- Vi trenger flere opplysninger som kan klargjøre denne saken. Det er svært mye informasjon som skal sammenholdes. Akkurat nå setter vi opp en plan for videre etterforsking. Avhør inngår i den planen, sier leder ved økonomiseksjonen ved Oslo politidistrikt, Beate Gangås, til Dagbladet.

Ikke utlandet

- Det er foreløpig ikke aktuelt å etterforske dette i utlandet. Til tross for de noe spesielle omstendighetene etterforsker vi nå denne saken som en normal straffesak. Målet er å avdekke om det har skjedd noe straffbart, sier Gangås.

Økonomiseksjonen, som etterforsker denne saken, har ikke full oversikt ennå.

- Det er mange rykter, gamle rapporter og mye å sjekke ut. Vi arbeider kontinuerlig for å få finne ut hva som hører inn under denne saken, sier Beate Gangås.

Hun opplyser at de politimennene som etterforsket saken i 1992, også vil bli kalt inn til avhør.

Intern etterforsking

Etterforskerne ved økonomiseksjonen har ikke oversikt over hva som skjedde da den tidligere diplomaten angivelig skal ha gått i en politifelle i vår.

- Vi vet ennå ikke om det var noen politifelle. Dette er en del av det vi må få kartlagt.

- Betyr det at politifolk satte i gang en etterforskning på privat initiativ, uten å varsle ledelsen?

- Det kjenner jeg ikke til, sier Beate Gangås.