Toppdanser avhørt etter syreangrep på ballettsjef

- Fikk for få hovedroller, hevder russisk avis.

AVHØRT:  Nikolaj Tsiskaridze ble avhørt av russisk politi onsdag - men som vitne, ikke som mistenkt eller siktet. Foto: AFP/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB SCANPIX
AVHØRT: Nikolaj Tsiskaridze ble avhørt av russisk politi onsdag - men som vitne, ikke som mistenkt eller siktet. Foto: AFP/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av de fremste danserne ved Bolsjoj-balletten i Moskva er blitt avhørt i forbindelse med syreangrepet på ballettens kunstneriske leder.

Det var Nikolaj Tsiskaridze som ble avhørt av politiet onsdag, opplyser politiet i Moskva i en uttalelse. Han skal ha blitt avhørt som vitne, ikke som mistenkt eller siktet.

Politiet har iverksatt omfattende etterforskning etter at Bolsjoj-ballettens kunstneriske leder Sergej Filin fikk kastet syre i ansiktet torsdag for vel en uke siden.

De fremste spesialistene i Russland arbeider intenst for å redde synet hans og ansiktet etter at han fikk omfattende tredjegradsforbrenninger av angrepet.

- Ansatte ved Bolsjoj-teateret og slektninger og bekjente av Filin er også blitt avhørt, heter det i politiets uttalelse. Det er første gang politiet navngir noen som har vært i avhør som vitne.

Tsiskaridze har på det sterkeste dementert at han har noe med syreangrepet å gjøre.

Avisen Izvestia skriver at han har fått etterforskernes oppmerksomhet på grunn av sine gjentatte kritikker av ledelsen for ikke å ha gitt ham nok hovedroller.

(NTB)

ANGREPET: Bolsjoj-ballettens kunstneriske leder Sergej Filin fikk kastet syre i ansiktet torsdag for vel en uke siden. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/NTB SCANPIX
ANGREPET: Bolsjoj-ballettens kunstneriske leder Sergej Filin fikk kastet syre i ansiktet torsdag for vel en uke siden. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer