Det amerikanske valget

Toppdemokrat anklager FBI for å holde tilbake «eksplosiv» informasjon om Trumps Russland-bindinger

Senatets minioritetsleder, Demokraten Harry Reid, mener FBI kan ha brutt loven ved å offentliggjøre den nye e-post-etterforskningen av Clinton.

HOLDER TILBAKE TRUMP-INFO: Toppdemokraten Harry Reid, minoritetsleder i det amerikanske senatet, anklager FBI for å holde tilbake «eksplosiv informasjon» om Donald Trumps Russland-bindinger. Foto: Reuters / NTB Scanpix
HOLDER TILBAKE TRUMP-INFO: Toppdemokraten Harry Reid, minoritetsleder i det amerikanske senatet, anklager FBI for å holde tilbake «eksplosiv informasjon» om Donald Trumps Russland-bindinger. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FBI får en skyllebøtte av toppdemokraten Harry Reid, det amerikanske senatets minoritetsleder, på grunn av måten de har behandlet etterforskningen av Hillary Clintons mye omtalte e-poster på.

Det melder blant andre The Washington Post.

Reid går langt i sin karakteristikk av FBI, og skriver i et brev til FBI-direktøren James Comey, at etterforskningsbyrået han leder kan ha brutt loven ved å, slik Reid ser det, blande seg inn i valget.

For fredag i forrige uke opplyste FBI til den amerikanske kongressen at de gjenopptar etterforskningen av Hillary Clinton e-post-rot. FBI har funnet nye e-poster som de mener må granskes, og varslet den amerikanske kongressen om utvikling i saken.

Kan ha brutt loven, mener senator

I klare ordlag skriver Reid at dette kan være et brudd på den såkalte «Hatch»-loven, som forbyr myndighetspersoner i FBI fra å bruke deres stilling til å påvirke valget.

Han mener FBI har opptrådt partisk ved å bare gå etter Clinton, og ikke Trump.

«Gjennom dine partiske handlinger, kan du ha brutt loven», skriver senatoren Reid til FBI-direktøren Comey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer