Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppdiplomat dro fra Afghanistan etter krangel med Kai Eide

Krangler om valgfuskpåstandene.

I KRANGEL: Kai Eide. Foto: EPA/ALEXIS C. GLENN/POOL/Scanpix
I KRANGEL: Kai Eide. Foto: EPA/ALEXIS C. GLENN/POOL/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den høyest rangerte amerikanske diplomaten i FN-delegasjonen i Afghanistan, Peter Galbraith, har reist hjem etter en krangel med sjefen, Kai Eide.


Galbraith forlot Kabul mandag, men ventes å komme tilbake til Afghanistan i nær framtid, ifølge en talsmann for FN. Han befinner seg nå i New York, der han og Eide neste måned skal orientere hovedforsamlingen om situasjonen i Afghanistan.

Talsmannen bekrefter at det har vært uenighet mellom Galbraith og Eide når det gjelder håndteringen av valget i landet og anklagene om valgfusk.

Men han tonet ned uenigheten og sa at det i enhver opphetet valgsituasjon vil være uoverensstemmelser.

En annen vestlig kilde i Kabul sier at forholdet mellom Galbraith og Eide hele tiden har vært spent. Galbraith er mer aktivistisk enn Eide, som foretrekker status quo, sier han.

Uenigheten skal ha kommet til overflaten under et møte mellom FN og afghanske valgtjenestemenn om håndteringen av anklagene om valgfusk, som har forsinket opptellingen.

De omfattende anklagene svekker troverdigheten til valget og legitimiteten til vinneren, etter alt å dømme nåværende president Hamid Karzai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media