Toppdiplomat siktet

Til avhør på politihuset i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske toppdiplomaten i utenriksdepartementet, som er anklaget for voldtekt av en flyktning, fikk i dag endret sin status fra mistenkt til siktet.

Diplomaten ble sendt hjem til Norge for snaue tre uker siden da han ble anmeldt for å ha voldtatt en kvinne i en norsk ambassadørbolig på 90-tallet.

Etter hva Dagbladet.no forstår er mannen nå siktet av praktiske årsaker. Blant annet er foreldelsesfristen stanset og mannen kan få oppnevnt en offentlig forsvarer.

- Jeg kan bekrefte at diplomatens status i saken er endret fra mistenkt til siktet, sier politiadvokat Svein Holden til Dagbladet.no.

Sitter i avhør

Det var i forbindelse med at diplomaten møtte opp på politihuset i Oslo tidligere i dag at hans status i saken ble endret. Mannen skulle avgi sin forklaring i et politiavhør, noe han har nektet tidligere fordi han ikke fikk innsyn i sakspapirene.

Mannen har tidligere uttalt til Dagbladet at han er uskyldig og at han er utsatt for et komplott.

- Min ekskone har sverget å ta knekken på meg. Vi ligger fortsatt i en rettslig strid om økonomiske forhold. Jeg ser på voldtektsanklagen som siste forsøk i en lang kamp for å ødelegge meg, sa han til Dagbladet tidligere i år.

- JEG ER USKYLDIG:</B> Diplomaten, som nå er siktet, sier til Dagbladet at saken mot ham er et komplett iverksatt av hans eks-kone.