- Toppen er nådd

Svineinfluensaen på tilbakegang i Mexico. WHO advarer mot å senke garden. - Kan komme tilbake til høsten.

MEXICO CITY;  En hjemløs jente sniffer lim under en rutinesjekk for influensasymptomer i sentrum av Mexico City. Mexico har kommet over sykdommens toppunkt og er på vei tilbake, sier myndighetene. Foto: REUTERS/Daniel Aguilar
MEXICO CITY; En hjemløs jente sniffer lim under en rutinesjekk for influensasymptomer i sentrum av Mexico City. Mexico har kommet over sykdommens toppunkt og er på vei tilbake, sier myndighetene. Foto: REUTERS/Daniel Aguilar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Svineinfluensaen har nådd sitt toppunkt i sykdommens episenter Mexico, og er nå på vei tilbake. Det sier den meksikanske helseministeren, melder BBC.

Ifølge Jose Angel Cordova skal viruset ha vært på høyden av sin utbredelse en gang mellom 23. - 28. april.

- Epidemien er nå iferd med å minke, sa helseministeren under en pressekonferanse.

Kan blusse oppWHO advarer imidlertid om at viruset kan blusse opp igjen, men også Gregory Hartl i WHO sier at virusets aktivitet i denne runden kan ha nådd toppen.

- Men vi kan ikke senke garden. Det er en høy sannsynlighet for at viruset vil komme tilbake, spesielt i kaldere perioder.

- Jeg vil gjerne minne om at spanskesyken i 1918 blusset opp på våren og så forsvanet i sommermånedene for så å komme tilbake med et brak på høsten, sier Hartl.

898 smittet

Svineifluensaviruset er nå påvist hos 898 personer i 18 forskjellige land, ifølge WHO. Smitte fra person til person er bekreftet i seks land.

I Mexico regner man med at over 100 mennesker er døde av viruset, men man har bare en sikker bekreftelse i 19 tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer