Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Topper lista

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Glem mytene om den skandinaviske sosialismen og hvordan dens skatter og dyre offentlige helsetjenester ødelegger privat næringsliv. Intet kan være lenger fra sannheten.» Dette sto å lese i Herald Tribune like før helga, klippet fra The New York Times. En likelydende artikkel, men uten samme spissformulering, var å finne i britiske Financial Times. Artiklene bygde på den siste rankingen til World Economic Forum som plasserer fire nordiske nasjonale økonomier blant verdens seks beste med den finske på topp.

Også i en tilsvarende rapport fra Verdensbanken lå de nordiske landene i toppsjiktet. En av rapportens forfattere uttrykte seg slik, ifølge Herald Tribune: «Vi fant ut at sosial trygghet er godt for næringslivet, det tar byrdene med dyre helsetjenester og forsikringer vekk fra næringslivet og sikrer en kompetent og utdannet arbeidsstyrke.» Hvorfor konkurrerer da norske partier på høyresiden om å amerikanisere økonomien hurtigst mulig?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media