Podcast om babyfunn på kirkegård

Topper liste

Dagbladets podcast «Gutten i plastposen» topper Apples liste over de mest populære podcastene i Norge.

NY PODCAST: Dagbladet og Aller slapp for to og en halv uke siden podcasten Gutten i Plastposen. Nå topper den Apples lister over podcaster i Norge.
NY PODCAST: Dagbladet og Aller slapp for to og en halv uke siden podcasten Gutten i Plastposen. Nå topper den Apples lister over podcaster i Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke plasserte Apple «Gutten i plastposen» på sin kuraterte liste over «nye og interessante» podcaster du bør høre på.

Internasjonalt regnes denne lista som en vei til suksess for nye podcaster, og det er stor kamp om å havne der.

Det ga rask effekt. Apples liste oppdateres flere ganger om dagen, og de siste par døgna har podcasten tatt solide byks oppover på listene.

Podcasten toppet først Apples podcast-liste over norske og internasjonale dokumentarer i Norge.

APPLE-TOPP: Podcast-toppen over dokumentarer hos Apple. Faksimile: Chratable
APPLE-TOPP: Podcast-toppen over dokumentarer hos Apple. Faksimile: Chratable Vis mer

Den tronet etter hvert også på toppen av Apples liste over kultur- og samfunn-podcaster, foran blant andre 198 Land med Einar Tørnqvist, Hele Historien til NRK, Svarttrost Dok, Burde vært pensum til NRK og Shabanas verden til Aftenposten.

Dette er den største kategorien i Apples lister over podcaster.

Mandag 19. desember gikk den altså til topps på topp 200-lista til Apple over samtlige podcaster i Norge, foran blant andre podcast-kanoner som Oppdatert til NRK, Forklart til Aftenposten, Trygdekontoret, Misjonen med Antonsen og Golden og Ida med hjertet i hånden.

- Dette er svært gledelig. Vi hadde håpet at podcasten skulle få hjerter til å hamre i førsjuls-tida. Dette ser ut til å klaffe. Dette er en veldig god start for podcasten, sier produsent Petter Leknes i Aller Social Club, som har samarbeidet med Dagbladet om podcasten.

Podcasten tar utgangspunkt i den sanne historien om en levende baby som ble funnet i en plastpose på en kirkegård i Oslo i 1991.

Produsent Leknes tror podcasten vil ha lang levetid de neste ukene og månedene.

Også på Spotify har Dagbladets og Allers podcast hatt gode plasseringer.

De siste tre episodene av podcast-serien – av totalt ti – ble sluppet i løpet av helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer