MULTITALENTET: Jarle Bernhoft har vunnet mye tillit fra publikum for sitt enmannsorkester og den sterke soulstemmen. Foto: Anders Grønneberg
MULTITALENTET: Jarle Bernhoft har vunnet mye tillit fra publikum for sitt enmannsorkester og den sterke soulstemmen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Toppet hitlistene i år

Er Jarle Bernhoft Årets navn 2011?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stem på Årets navn 2011 her!

Music Export Norway valgte Jarle Bernhoft til sitt treårige eksportprogram i år.

Med det får han og hans management inntil 900 000 kroner over en periode på tre år.

I begrunnelsen heter det at svært få artister kan fange din oppmerksomhet så umiddelbart, kompromissløst og inntrengende som Jarle Berhoft.

- Praktfull demonstrasjon - Han besitter en kommunikasjonsevne som jeg tror vil kunne bryte barrierer og nå ut til et internasjonalt publikum, forklarte styremedlem Per Boye Hansen i Music Export Norway.

- Årets høydepunkt kom da et samlet Oslo løftet blomster i været som respons på terror i slutten av juli. Det var en praktfull demonstrasjon på solidaritet, og alle mine egne ting kommer i skyggen av det. Selv om året mitt føles som å ha vunnet i lotto 50 uker på rad, sier Jarle Bernhoft.

Han gikk fra det som i norsk sammenheng regnes som store rockestjerner, til en mer anonym tilværelse, da han trakk seg fra bandet Span for å satse fullt og helt på en egen solokarriere.

Gjennombruddet kom for alvor i år, med albumet «Solidarity Breaks».

Soul-inspirert I tidligere intervjuer i år har han fortalt at han hørte mye på Prince i oppveksten, og at han har vært begeistret for de første utgivelsene til Lenny Kravitz. De ble alle tre inspirert av soulmusikken fra 1960 og 1970-tallet.

Jarle Bernhoft er kritikerrost som komponist, låtskriver og vokalist. Likevel er det enmannsorkesteret Bernhoft på scenen som forbløffer og fortryller publikum mest. Hans prestasjoner live var i år gode nok for å bli valgt ut som Norges ene representant på scenen under Nobel-konserten 11. desember.

Det er ikke den eneste gangen han har nådd ut til et stort publikum i løpet av få minutter. I september opptrådte han på det velkjente amerikanske talkshowprogrammet The Ellen DeGeneres Show med sangen «C'mon Talk».

Multitalentet Han skaper et fullstendig lydbilde alene på scenen. Gitaren blir gjerne brukt som rytmeinstrument, han korer for seg selv, og hele multitalentet tas i bruk.

Her er hans tanker for året som kommer:

- Neste år blir et smekkfullt Oslo Spektrum 14.april det som kommer til å fargelegge alt annet. Jeg gleder meg også til å sette meg ned og skrive nytt materiale.

CV:
Jarle Bernhoft
Alder: 35
Bosted: Oslo
Yrke: Musiker
Aktuell: Internasjonalt gjennombrudd
Kandidat: Årets navn i Dagbladet