IKKE HELT  RIKTIG: Washington Posts fotograf Tracy Woodward skal ha sendt inn dette bildet til fotokonkurransen. Problemet var at det ike var identisk med bildet arbeidsgiveren hadde publisert tidligere. Foto: Tracy Woodward /WHNPA
IKKE HELT RIKTIG: Washington Posts fotograf Tracy Woodward skal ha sendt inn dette bildet til fotokonkurransen. Problemet var at det ike var identisk med bildet arbeidsgiveren hadde publisert tidligere. Foto: Tracy Woodward /WHNPAVis mer

Toppfotograf diskvalifisert etter manipulasjon av prisvinner-bilde

Risikerer sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente Washington Post-fotografen Tracy Woodward har manipulert bort forstyrrende elementer i et bilde.

Med dette bildet vant hun fotokonkurransen «Eyes of History», i regi av White House news photographers association's still photo contest.

Avisa meldte fra Det var fotografens redaktører som skal ha oppdaget manipuleringen. De meldte selv fra om dette til de presseorganisasjonen som står bak fotokonkurransen, melder Metapixel.com.

- Da våre redaktører så at bildet var blitt endret, trakk vi bildet. Avisas etiske retningslinjer forbyr fotomanipulering, og vi har tatt grep i samsvar med våre regler, sier fotoredaktør MaryAnne Golon i Washington Post til News Photographer magazine.

Fy-fy I mange medier er ren manipulering av bilder fy-fy, og kan få store konsekvenser for dem som krysser streken. I de store amerikanske avisene er fotografiet underlagt strenge etiske krav, hvor brudd på etikken kan føre til at folk får sparken.

Framtida til Woodward i avisa er nå usikker og saken blir inntil videre behandlet som en personalsak.

«Pynter» på bilder Det er ikke første gang vinnere av foto-konkurranser er blitt fersket i å fotofikle med bidragene.

Harry Fish deltok i en fotokonkurranse i regi av National Geographic der han klippet bort en skjemmende plastpose fra bildet. Magnum-fotografen Paolo Pellegrin ble beskyldt for å ha presentert vinnerbildet sitt med misvisende informasjon om objektet i bildet.

Se flere manipulerte bilder her

DOMMEREN FORSVANT: Øverst er versjonen av bildet publisert i Washington Post. Under er bildet slik det framstår etter litt for hard jobbing i Photoshop. Foto: Tracy Woodward / WHNPA
DOMMEREN FORSVANT: Øverst er versjonen av bildet publisert i Washington Post. Under er bildet slik det framstår etter litt for hard jobbing i Photoshop. Foto: Tracy Woodward / WHNPA Vis mer