Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppidrettsutøver fengslet for utpressing

Mannen skal ha utøvd vold og kommet med trusler mot tre yngre gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 18 år gammel toppidrettsutøver fra Sørlandet ble pågrepet av politiet i forrige uke, og deretter fengslet for fire uker i Kristiansand tingrett. Bakgrunnen for fengslingen er en alvorlig volds- og trusselepisode som 18-åringen skal ha deltatt i, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.

- Sammen med en annen mann er han siktet for å ha holdt tre gutter tilbake i en leilighet mot deres vilje, og truet dem med å betale ut penger. Guttene ble holdt i leiligheten vest for Kristiansand sentrum fra kvelden til tidlig på morgenen, opplyser politiadvokat Per Moseid ved Agder politidistrikt til fvn.no.

18-åringen og den andre mannen (21) ble fengslet fordi politiet vurderer at det er fare for gjentakelse av voldshandlingene. Idrettsutøveren skal også være dømt for to andre voldstilfeller.

Utpressingsepisoden skjedde ifølge fvn.no for to uker siden, og de tre fornærmede skal ha beskrevet et omfattende trusselbilde. Blant annet skal guttene ha blitt tvunget til å ta ut 4000 kroner i en minibank i Kristiansand, og 18-åringen og den medsammensvorne skal ha utøvd vold mot guttene.

18-åringens forsvarer Sveinung Johnsen avviser at hans klient har noe å gjøre med det siktelsen beskriver.

- Han var til stede i leiligheten, men har ikke vært med på det som skjedde, sier han.