Toppledelsen i UD får sterk kritikk i internrapport

Ansatte og ekspedisjonssjefer har reagert på økende arbeidspress.

FÅR KRITIKK: Utenriksminister Børge Brende (H). Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Utenriksminister Børge Brende (H). Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ansatte og ekspedisjonssjefer i Utenriksdepartementet har reagert på økende arbeidspress, uten at de føler de blir hørt av utenriksminister Børge Brende (H) og de andre i toppledelsen. Det viser en intern bekymringsmelding fra arbeidsmiljøutvalget (AMU) i departementet.

- Jeg kan bekrefte at det før sommeren ble sendt en bekymringsmelding til utenriksråden. Den handlet om for høyt arbeidspress i enkelte av UDs avdelinger, bestillinger med for korte frister og svært høyt trykk på enkeltpersoner over svært lang tid, med mye overtid, sier hovedverneombud Ole Anders Hauger i UD til VG.

I dokumentet fra AMU heter det: «Flere ekspedisjonssjefer har adressert sin bekymring rundt økende press og belastning både til rådsleddet og politisk ledelse, uten at de føler at alvoret i situasjonen blir anerkjent, og uten at man som en følge av dette diskuterer mulige konstruktive løsninger på situasjonen.»

Brende skriver i en epost til avisen at «de siste 18 månedene har vært ekstraordinære med flere store kriser samtidig. Jeg er takknemlig for den innsatsen UDs medarbeidere har lagt ned i disse vanskelige sakene, og jeg vet også at en slik innsats er belastende over tid. Jeg tar på alvor anbefalingen fra arbeidsmiljøutvalget. Både UDs administrative ledelse og jeg jobber nå i dialog med arbeidsmiljøutvalget med tiltak for å rette opp i de forhold de har pekt på».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer