Toppleder tatt etter sex-turné

Mann tiltalt i sak som avdekker et stort omfang av ungdomsprostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Han betalte meg til sammen 2000 kroner.

20-åringen vrir seg litt i sofaen og legger hendene i fanget. Han var bare 16 år da han på et hotellrom i Trondheim hadde sex med en eldre mann han traff via Internett.

– Det er klart jeg angrer på at jeg møtte ham ansikt til ansikt. Han var kontrollerende og ekkel. Etterpå satte han penger inn på kontoen min, sier han.

100 på liste

Det er slutten av mai 2004. Et sted på Østlandet er en tidligere toppleder engasjert av det private helsevesenet. Mannen er et kjent ansikt i en annen del av næringslivet og innenfor idretten.

Samtidig, i Oslo, tar ei ung jente kontakt med advokatfirmaet Elden. Jenta vil anmelde den tidligere topplederen for overgrep.

– Anmeldelsen ble starten på denne svært omfattende saken. Det ble gjort beslag hos mistenkte som førte til et vanskelig og omfattende arbeid med å identifisere mulige fornærmede. Vi tok kontakt med 16 politidistrikt og anmodet om avhør av en rekke personer, sier politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt.

Etter å ha gått gjennom telefon og datamaskin til den tidligere topplederen, satt politiet igjen med ei liste på nærmere 100 unge gutter og jenter han hadde hatt kontakt med. Politiet fryktet en sedelighetssak av enorme dimensjoner, der rundt 40 unge kunne ha blitt misbrukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer