SOLGT: Penthouse-leiligheten på toppen av Sørenga er nå solgt for 37,75 millioner kroner. Faksimile: Finansavisen
SOLGT: Penthouse-leiligheten på toppen av Sørenga er nå solgt for 37,75 millioner kroner. Faksimile: FinansavisenVis mer

Toppleilighet nådde ikke helt toppen

Penthouse-leiligheten på toppen av Sørenga er solgt. Men megler Fredrik Dyve klarte ikke helt å nå prisantydningen på 40 millioner.

(Finansavisen:) Den var Norges dyreste penthouse på markedet og lå ute til en pris på 40 millioner kroner. Men tross mange interessenter nådde ikke budrunden helt opp. Leiligheten er nå solgt for 37,75 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Konfidensiell dialog

Leiligheten har et areal på 258 kvadratmeter, tre garasjer og takterrasse på 153 kvadratmeter. Innvendig fremstår den som et hvilket som helst nybygg med standardløsninger med hvite gipsvegger i samtlige rom så nær som bad, hvite garderobeskap og kjøkken, hvite baderomsfliser og grå gulvfliser.

- Avtaleinngåelsen ble gjennomført i en konfidensiell dialog på mitt kontor med begge parter til stede, sier megler Fredrik Dyve i Privatmegleren, ifølge avisen.

Partene ønsker ikke å kommentere salgsprisen.

Agnene Dyve la ut var «Unik penthouse på byens tak, rå takterrasse mot nordvest, vinterhage, balkong og «hage», heisadkomst til leilighetsplan, tre parkeringsplasser, eksklusivt interiør, velutstyrt kjøkken, himmelsk stue, to bad, boblebadekar, tre soverom, balansert ventilasjon og fjernvarme.

Han uttalte ifølge Finansavisen nylig at det var 14 registrerte deltagere på en fellesvisning i leiligheten som ligger i 7. etasje.

«Bare 146.000 kr. meteren»

Forhåpningene om å få 155.000 kroner kvadratmeteren for luksusen ble imidlertid gjort til skamme. Markedet mente leiligheten ikke var verdt mer enn 146.000 kroner kvadraten til tross for en gigantisk takterrasse som ikke er med i kvadratmeterprisen, skriver avisen.

Andre økonominyheter:
Knuser analytikernes forventninger
- De fikk en «double whammy»