ARRESTERT: Den toppløse demonstranten ble, etter en liten løpetur, lagt resolutt i bakken av fransk politi. Hun og to andre blir siktet for seksuell eksibisjonisme. Foto: Reuters / Carlos Barria / NTB scanpix
ARRESTERT: Den toppløse demonstranten ble, etter en liten løpetur, lagt resolutt i bakken av fransk politi. Hun og to andre blir siktet for seksuell eksibisjonisme. Foto: Reuters / Carlos Barria / NTB scanpixVis mer

Toppløs demonstrant stormet Trump-kortesje

Lettkledd protest i Paris.

En toppløs demonstrant stormet søndag mot Donald Trumps bilkortesje i Paris.

Den toppløse kvinnen hadde skrevet «Fake Peacemaker». «Falsk fredsmekler» over brystet, ifølge Reuters.

Ble arrestert

I tillegg til den toppløse kvinnen som tok seg forbi sikkerhetsvaktene og kom ganske tett på bilen Trump satt i, var det ytterligere to toppløsdemonstranter der, skriver nyhetsbyrået AP.

Alle tre, som skal ha vært fra feministgruppa Femen, ble arrestert av politiet, og blir siktet for seksuell ekshibisjonisme.

Trump var på vei til en storslått seremoni ved Triumfbuen da de toppløse demonstrantene løp mot bilkortesjen.

Hendelsen oppleves nok som ganske pinlig for fransk politi, da det vil føre til spørsmål om sikkerheten rundt statslederne som var i Paris for å markere 100-årsdagen for slutten på første verdenskrig.

TATT: Den toppløse demonstranten kom seg ganske tett på bilkortesjen, før hun ble resolutt lagt i bakken av fransk politi. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix
TATT: Den toppløse demonstranten kom seg ganske tett på bilkortesjen, før hun ble resolutt lagt i bakken av fransk politi. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix Vis mer

Avlyste besøk ved kirkegård

Toppløsdemonstrantene er heller ikke den første kontroversen under markeringa i helga. Lørdag avlyste Trump sin deltakelse under en minneseremoni for falne amerikanske soldater på en krigskirkegård i Frankrike.

Årsaken til at han avlyste besøket på kirkegården Aisne-Marne i Bellau, 85 kilometer øst for Paris, var delvis fordi det regnet.

Trump skulle til krigskirkegården, hvor 2288 amerikanske soldater som falt under 1. verdenskrig er stedt til hvile, sammen med sin kone Melania Trump.

De to skulle ankomme kirkegården i helikopter, men på grunn av regnvær og det lave skydekket, kunne de ikke lande. I stedet sendte Trump sin stabssjef John Kelly, en pensjonert general.

Noe som fikk Winston Churchills barnebarn, det britiske parlamentsmedlemmet Nicholas Soames, til å reagere.

«De døde mens de sto ansikt til ansikt med fienden, og den patetiske og upassende @realDonaldTrump kunne ikke overvinne været for å hedre de falne», skrev han på Twitter.

Kilder i Det hvite hus forsvarte avgjørelsen med at det ikke er så enkelt å stable på plass et alternativ, ettersom titalls kjøretøyer er involvert og må koordineres for å ivareta sikkerhet dersom presidenten skal reise med bil.

Seinere i dag besøker Trump den amerikanske militærkirkegården i Suresnes, ei snau mil utenfor sentrum av Paris, der 1541 amerikanske soldater ligger begravet.