Toppløs demonstrasjon mot indisk horestempel

Indisk UD advarte mot horeinvasjon fra Øst-Europa. Da eksploderte de verdenskjente demonstrantene i Femen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De ukrainske feministene i organisasjonen Femen er kjent over hele verden for sine hyppige og ikke minst yppige demonstrasjoner.

De har demonstrert mot Uefa-president Michel Platini, protestert mot Vladimir Putin en rekke ganger og ikke minst sagt sin mening om hverdagskriminalitet. Kjennemerket til gruppa er at alle demonstrasjoner gjennomføres toppløst, noe som kan ha en medvirkende årsak til at de er kjent over hele verden.

I dag var det India som ble utsatt for Femen-kvinnenes vrede. Det indiske utenriksdepartementet har instruert dem som behandler visumsøknader at man fra nå av skal være strengere med søknader fra Øst-Europa for å stoppe tilstrømningen av prostituerte.

POPULÆRE: Kvinnene i Femen vet å skaffe seg oppmerksomhet. Her demonstrerer de mot økt prostitusjon i Ukraina i forbindelse med sommerens fotball-EM. Som vanlig stilte fotografene fra verdenspressen også opp. Foto: Sergej Dolsjenko/EPA
POPULÆRE: Kvinnene i Femen vet å skaffe seg oppmerksomhet. Her demonstrerer de mot økt prostitusjon i Ukraina i forbindelse med sommerens fotball-EM. Som vanlig stilte fotografene fra verdenspressen også opp. Foto: Sergej Dolsjenko/EPA Vis mer

En slik anklage kan naturligvis ikke Femen-aktivistene leve med, så i dag klatret de opp på balkongen til de indiske kultursenteret i Kiev med parolene: «Jeg er ikke prostituert» og «Ukraina er ikke et bordell». Bordell-parolen var også det kvinnene ropte under aksjonen, som tradisjonen tro endte med at politiet måtte ta den tunge jobben med å bære de toppløse kvinnene vekk.

- Ukrainske kvinner er ikke prostituerte. Dette har alltid vært budskapet vårt og vi har kjempet mot dette feilaktige bildet som er tegnet av oss. India bør skamme seg, som fornærmer oss ved å kalle oss «prostituerte». Ukrainas utenriksdepartement og president bør også skamme seg siden de ikke har reagert på denne fornærmelse, sier aktivisten Oleksandra Sjevtsjenko til nyhetsbyrået Reuters.

Sjevtsjenko sier videre i videoen som ligger øverst i denne saken at de nå forlanger en beklagelse.

POLITISK: Her demonstrerer en Femen-aktivist for løslatelse av politiske fanger i Hviterussland. Foto: Tatjana Sjenkovitsj/EPA
POLITISK: Her demonstrerer en Femen-aktivist for løslatelse av politiske fanger i Hviterussland. Foto: Tatjana Sjenkovitsj/EPA Vis mer

- Vi forlanger at India ber om unnskyldning til kvinner i Ukraina, Russland, Kasakhstan og Kirgisistan.

En av aktivistene forsøkte å bruke et indisk flagg som en rambukk for å komme seg inn i det indiske kultursentert. Den toppløse rambukkvinnen ble sammen med tre andre arrestert av ukrainsk politik.

POLITISK FRIHET: Her demonstrere Femen for økt demokratisering i Ukraina. Foto: Gleb Garanich/Scanpix/Reuters
POLITISK FRIHET: Her demonstrere Femen for økt demokratisering i Ukraina. Foto: Gleb Garanich/Scanpix/Reuters Vis mer