Toppløs demonstrasjon mot indisk horestempel

Indisk UD advarte mot horeinvasjon fra Øst-Europa. Da eksploderte de verdenskjente demonstrantene i Femen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De ukrainske feministene i organisasjonen Femen er kjent over hele verden for sine hyppige og ikke minst yppige demonstrasjoner.

De har demonstrert mot Uefa-president Michel Platini, protestert mot Vladimir Putin en rekke ganger og ikke minst sagt sin mening om hverdagskriminalitet. Kjennemerket til gruppa er at alle demonstrasjoner gjennomføres toppløst, noe som kan ha en medvirkende årsak til at de er kjent over hele verden.

I dag var det India som ble utsatt for Femen-kvinnenes vrede. Det indiske utenriksdepartementet har instruert dem som behandler visumsøknader at man fra nå av skal være strengere med søknader fra Øst-Europa for å stoppe tilstrømningen av prostituerte.

En slik anklage kan naturligvis ikke Femen-aktivistene leve med, så i dag klatret de opp på balkongen til de indiske kultursenteret i Kiev med parolene: «Jeg er ikke prostituert» og «Ukraina er ikke et bordell». Bordell-parolen var også det kvinnene ropte under aksjonen, som tradisjonen tro endte med at politiet måtte ta den tunge jobben med å bære de toppløse kvinnene vekk.

- Ukrainske kvinner er ikke prostituerte. Dette har alltid vært budskapet vårt og vi har kjempet mot dette feilaktige bildet som er tegnet av oss. India bør skamme seg, som fornærmer oss ved å kalle oss «prostituerte». Ukrainas utenriksdepartement og president bør også skamme seg siden de ikke har reagert på denne fornærmelse, sier aktivisten Oleksandra Sjevtsjenko til nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer